Companiile din India, invitate să investească în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Afaceri
Afaceri
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut luni o întrevedere cu omologul din India, Sushma Swaraj, în care a încurajat participarea companiilor din această ţară la realizarea proiectelor aprobate de Guvernul român pentru a fi implementate în regim de parteneriat public-privat. 

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, cei doi miniştri de Externe au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, remarcând cursul ascendent al dialogului politico-diplomatic, cooperarea foarte bună în cadrul forurilor internaţionale, precum şi tendinţa vizibilă de revigorare a schimburilor comerciale bilaterale. 

Teodor Meleşcanu a subliniat interesul României pentru consolidarea Parteneriatului Extins cu Republica India (încheiat la 8 martie 2013) prin impulsionarea cooperării pe multiple paliere: comerţ şi investiţii, transport aerian şi maritim, apărare şi industria de apărare, educaţie, cultură, sănătate. "A încurajat participarea companiilor din India la realizarea proiectelor aprobate de Guvernul român pentru a fi implementate în regim de parteneriat public-privat. A reliefat importanţa ridicării nivelului consultărilor politice şi a continuării dialogului pe teme legate de schimburile comerciale şi investiţii prin contacte la nivelul miniştrilor de resort", informează MAE. 

Teodor Meleşcanu a prezentat principalele obiective ale viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE 

De asemenea, Meleşcanu a prezentat principalele obiective ale viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE şi a exprimat disponibilitatea de a promova, pe parcursul acesteia, aprofundarea cooperării dintre Uniunea Europeană şi Republica India. Programul vizitei ministrului român al Afacerilor Externe în India a inclus şi o întrevedere cu adjunctul consilierului pentru securitate naţională al premierului Pankaj Saran, în cadrul căreia au fost abordate aspecte ale evoluţiilor internaţionale şi regionale. 

Şeful diplomaţiei române a susţinut, în cadrul unei conferinţe organizate la Observer Research Foundation - unul dintre cele mai importante think-tank-uri din India - o alocuţiune privind agenda României referitoare la conectivitatea între Europa şi Asia. Vizita ministrului Afacerilor Externe în India a avut loc în contextul marcării, în 2018, a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice (la 14 decembrie 1948) şi a cinci ani de la încheierea Parteneriatului Extins între România şi Republica India. În perioada 18-20 septembrie, a fost organizată vizita în România a vicepreşedintelui Republicii India, Venkaiah M. Naidu, aminteşte MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel