Urmărește emisiunea live
Lista companiilor care refuză să plece din Rusia/ Cele mai multe multinaționale vin din Franța
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
De când a început invazia Ucrainei, peste 600 de companii și-au anunțat retragerea din Rusia, dar unele companii au continuat să opereze în țara agresoare.

Yale School of Management a întocmit o listă cu toate companiile care au decis să rămână în Rusia. Aceasta este actualizată în mod continuu de Jeffrey Sonnenfeld și echipa sa de experți, cercetători și studenți de la Yale Chief Executive Leadership Institute.

Când această listă a fost publicată pentru prima dată, în 28 februarie, doar câteva zeci de companii își anunțaseră plecarea.

La cererea populară și ca o extensie a listei originale, Yale oferă acum și detalii mai detaliate,  sortate după țări și sectoare individuale, printre care găsim multinaționale din China, India, Polonia, Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit.

29 sunt din Franța, 17 din SUA, 13 din Japonia, 12 din Germania, 11 din Italia, 7 din Spania, 5 din Luxembourg, 4 din Polonia, 4 din Austria, 3 din Olanda, 3 din Suedia. Restul țărilor au mai puține multinaționale prezente.

Cele mai importante companii rămase

Companiile importante franceze: Auchan, Atos, Bonduelle, Eutelsat, Lacoste, L'Occitane, Lactalis, Societe Generale, Veolia, Engie.

Companiile importante din Germania: Grohe, Globus, Dr. Oetker, DMK Group, Hochland, Knauf, Metro, Tchibo.

Companiile importante din Italia: Calzedonia, Campari, Delonghi, Intesa Sanpaolo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel