Companie de stat cu doar 6 angajați. Trei dintre ei sunt ȘEFI. Ce buget are și cu ce se ocupă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Companie de stat cu doar 6 angajați. Trei dintre ei sunt șefi / Foto: Pixabay
Companie de stat cu doar 6 angajați. Trei dintre ei sunt șefi / Foto: Pixabay
O companie de stat are doar 6 angajați, iar trei dintre ei sunt șefi.

Statul român deține o companie cu doar șase angajați. Culmea, trei dintre aceștia sunt șefi în respectiva societate. Aceasta aparține de ministerul Economiei, scrie Realitatea.net.

Activitatea companiei constă în distribuirea apei termale către clienți. Cum tehnologia este în plină expansiune, practic activitatea companiei se rezumă la citirea apometrelor clienților. Vorbim despre 6 hoteluri și 3 persoane fizice, toate din Geoagiu Băi.

Compania are doar trei angajați și tot atâția șefi, membri în Consiliul de Administrație. Practic, compania are câte un șef pentru fiecare angajat. Fiecare dintre aceștia primește o indemnizație lunară de 3.150 de lei. Unul dintre membri este chiar directorul general, al doilea, un angajat al ministerului Economiei, iar al treilea un expert contabil. Anul trecut compania a avut buget de 600 de mii de lei. Dintre aceștia, 266 de mii au mers către șefi.

Statul la stat. Andrușceac a deschis Cutia Pandorei 

Subiectul așa-numitului "statul la stat" a fost subiect de scandal între Mario De Mezzo (PNL) și Antonio Andrușceac (AUR), care s-au certat în direct la Realitatea Plus.

"Nu văd politici care să ajute la creșterea numărului de firme, la dezvoltarea antreprenoriatului românesc, Domnule, asta trebuie să fie principala noastră preocupare, nu alta. Vorbim de pensii, de creșteri ale alocațiile, astea nu pot fi făcute decât pe o creștere economică reală, nu pe împrumuturi și nu pe consum. Asta vreau să văd din partea guvernării liberale și de centru dreapta modern, cum își mai zic ăștia. dar vă spun, mulți dintre ei și pe mulți îi știu, nu au lucrat o secundă în mediul privat. Nu știu o secundă cum e să nu poți să pui capul pe pernă că ai de plătit angajați, nu știu cum e să lucrezi în domeniul privat, să nu stai liniștit acasă că nu te poate da afară, că ești funcționar public, că trebuie să faci plus valoare, că de aia de a angajat compania sau patronul. Oamenii ăștia nu au avut responsabilități față de oameni, față de societate. Au dormit totdeauna liniștiți pe bani de la stat și au transformat cuvântul "stat", efectiv în "stat". Că se stă mult pe acolo. Dacă mai facem împrumuturi ca anii trecuți, suntem deja o țară vândută. ", a spus Antonio Andrușceac în urmă cu o săptămână.

Argumentele ambilor politicieni, le poți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel