Urmărește emisiunea live
Compania Red Bull a fost amendată cu 7 milioane de dolari
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Compania are 30 de zile la dispoziție pentru a plăti amenzile conform acordului acceptat.

Red Bull Racing a fost obligată să plătească 7 milioane de dolari Federației Internaționale de Automobile (FIA) din cauza unei încălcări financiare minore comise în timpul sezonului de Formula 1, din  2021 câștigat de pilotul olandez Max Verstappen, potrivit publicației Almayadeen.

Potrivit FIA, Red Bull Racing a depășit limita de cost de 114 milioane de lire sterline (132 de milioane de dolari) cu 1,86 milioane de lire sterline (2,2 milioane de dolari).

În declarația sa, Formula 1 a declarat: ”În rezumat, s-a dezvăluit că Red Bull a depășit plafonul de cost pentru 2021 de 118.036.000 lire sterline cu mai puțin de 5% (1.864.000 lire sterline sau 1,6%), ceea ce este o încălcare minoră. În ceea ce privește sancțiunile, Red Bull trebuie să plătească 7 milioane USD către FIA ​​în termen de 30 de zile de la data executării ABA (Accepted Breach Agreement)"

Verstappen de la Red Bull, care a câștigat primul loc al titlului de Formula 1 din 2022 în Japonia, a câștigat primul său titlu de Formula 1 în 2021, după ce l-a învins pe pilotul britanic al Mercedes, Lewis Hamilton, într-o rundă finală istorică a Marelui Premiu din Abu Dhabi din 2021.

Echipa Red Bull este acum în Mexico City pentru runda a 20-a de duminică a Marelui Premiu. Ultima rundă a 22-a din acest an a Campionatului Mondial de Formula 1 se va încheia la Abu Dhabi pe 20 noiembrie.

Citește și:

Probleme majore pe circuitul de Formula 1 de la Suzuka. Pilot: Ne riscăm vieţile, e inacceptabil

"Cum se poate întâmpla asta!? Am pierdut o viață în această situație, acum mulți ani. Ne riscăm viețile, în special în astfel de condiții. Vrem să concurăm. Dar această situație este inacceptabilă", a scris Lando Norris, de la Mclaren.

Carlos Sainz a abandonat şi spune că nu trebuia reluată cursa 

"Sunt condiții extreme pe pistă. Nu am avut vizibilitate, a început acvaplanarea și am pierdut controlul asupra monopostului. A fost înfricoșător, eram blocat în mijlocul circuitului, vedem că vin monoposturi și știam că ei nu mă pot vedea... Citește mai mult AICI.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Victorie Red Bull, dezamăgire la Ferrari

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, a 13-a etapă a Campionatului Mondial, care a avut loc duminică pe circuitul Hungaroring (4,381 km) de lângă Budapesta, scrie Agerpres.

Strategia la boxe a lui Red Bull l-a adus și pe Verstappen în fața lui George Russell și a coechipierului Lewis Hamilton.

Carlos Sainz a fost al patrulea, iar Leclerc al șaselea.

O zi dezastruoasă pentru Ferrari: au început curs pe al doilea și al treilea loc și o termină pe al patrulea și al șaselea.Verstappen, deţinătorul titlului mondial, a fost înregistrat cu timpul de 1 h 39 min 35 sec 912/1000 la capătul celor 70 de tururi de pistă (306,63 km în total), devansându-l cu 7,8 secunde pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), septuplu campion al lumii.

Pe poziţia a treia, la 12,3 secunde, s-a clasat celălalt pilot britanic de la Mercedes, George Russell, care a reuşit în acest weekend primul pole position din cariera sa în Formula 1.


În urma acestui succes, Max Verstappen şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general, distanţându-se la 80 de puncte de monegascul Charles Leclerc (Ferrari), clasat pe un dezamăgitor loc şase în Ungaria. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel