Compania Ferrero retrage de pe piaţă mai multe sortimente de ciocolată din gama Kinder din cauza unor suspiciuni de Salmonella
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Compania Ferrero a iniţiat retragerea unor produse din ciocolată de pe rafturile magazinelor Auchan din cauza unor suspiciuni de contaminare cu Salmonella, arată un anunţ al retailerului postat de ANSVSA. 

Este vorba despre mai multe loturi ale mărcilor de ciocolată Kinder Surprise, Kinder Schoko Bons, Kinder Mini Ouă Pungă, Kinder Happy Moments şi Kinder Mix. Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat miercuri că împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) investighează zeci de cazuri de infecţie cu salmonella care au legătură cu consumul de produse de ciocolată în cel puţin nouă state europene, informează Reuters.

Luni, producătorul italian de dulciuri Ferrero a retras de la comercializare ouăle de ciocolată Kinder Surprise în Marea Britanie şi Irlanda, precizând că este vorba de o măsură preventivă.

Miercuri, Ferrero a revenit şi a spus că niciun produs marca Kinder comercializat pe piaţă nu a ieşit pozitiv atunci când a fost testat pentru salmonella. Toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel