Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița, apel către consumatori: Să nu risipească apa!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița le cere consumatorilor, în special celor din mediul rural, să nu risipească apa.

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița face apel la consumatori, în special pentru cei din mediul rural, să nu risipească apa și să nu o folosească decât în scop menajer și nu pentru activități agricole, grădinărit sau umplere piscine, scrie dbonlinea.ro.

Județul se confruntă deja cu o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei, acest lucru fiind cauzat de temperaturile ridicate din ultima perioadă.

”În astfel de perioade, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatori, care se află la capăt de rețea”, se arată într-un comunicat al companiei.

CATD a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităților de captare, transport și distribuție a apei potabile din aria de operare, cu preponderență în zonele predispuse la scăderea rapidă a nivelului de apă din rezervoarele de înmagazinare.

Pentru desfășurarea de activități agricole, de grădinărit, umplere piscine etc. este recomandat a se folosi apa din sursele proprii (fântâni, puțuri).

Apelul vine în pofida faptul că a tot plouat în ultima perioadă. Iată la ce trebuie să ne așteptăm în următoarele ore.

ANM, atenționări

Până la ora 18:00 - Cod portocaliu

Județul Vâlcea: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Vâlcea: Călimănești, Brezoi, Berislăvești, Băile Olănești, Sălătrucel, Malaia;

Se vor semnala: averse ce vor cumula 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici şi medii dimensiuni.

*Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Vezi și: Elena Mateescu anunţă secetă, după ploile abundente din ultimele zile

ANM: Temperaturi de până la 36 de grade în București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel