Comisia SIPA. Monica Macovei, părâtă la PE
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Monica Macovei
Monica Macovei
Senatorul Şerban Nicolae îl va informa pe preşedintele Parlamentului European despre refuzul Monicăi Macovei de a fi audiată în "Comisia SIPA".

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, senatorul Şerban Nicolae, a declarat, miercuri, că va fi transmisă o informare preşedintelui Parlamentului European despre faptul că europarlamentarul Monica Macovei refuză să se prezinte pentru a fi audiată în acest for.

"Vom transmite o informare - nu altceva, o informare - către preşedintele Parlamentului European, către liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul European, doar să ştie că un europarlamentar român, fost ministru al Justiţiei - de al cărei nume este legat direct toată această chestiune cu desfiinţarea DGPA, intrarea în arhivă în condiţii cel puţin discutabile - refuză să se prezinte în faţa unei comisii a Parlamentului României. Prezumţia este de loialitate, de bună credinţă şi de responsabilitate", a subliniat senatorul, în cadrul unei declaraţii acordate presei.

În ceea ce priveşte precizările Monicăi Macovei, conform cărora nu a primit nicio informaţie sau dosar din arhiva DGPA/SIPA, Şerban Nicolae a apreciat că aceasta este o interpretare "ridicolă".

"Atunci când nu ai nimic de ascuns, când eşti de bună credinţă şi ai o atitudine responsabilă - repet, deţine o funcţie publică (...) - nu ai cum să anticipezi întrebările care ţi se pot pune, nu ai cum să anticipezi evoluţia unei asemenea dezbateri şi nu văd de ce s-ar teme, că la urma urmei nu este anchetată de această comisie, nu este învinuită de ceva. Ar fi putut să vină şi să clarifice, pentru opinia publică, în faţa unei comisii parlamentare, nişte aspecte de interes general", a arătat el.

Senatorul a menţionat că este posibil să îi fie adresată o nouă invitaţie Monicăi Macovei pentru a fi audiată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel