Comisia pentru Roșia Montană a respins proiectul. Vezi raportul final
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Comisie Roșia Montană
Comisie Roșia Montană

Comisia pentru Roșia Montană și-a încheiat activitatea odată cu respingerea proiectului minier. După aproape două luni de dezbateri, a fost publicat raportul final al Comisiei parlamentare.

Vezi aici raportul final al Comisiei Roșia Montană

Membrii Comisiei Roșia Montană au decis, cu 17 voturi "pentru" și cu 2 abțineri, respingerea proiectului minier. Liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu au anunțat încă din timpul zilei de luni că s-a ajuns la un acord politic și că votul final pe raport va fi unul de respingere. În concluziile raportului prezentat de pesurse.ro, membrii Comisiei precizează că vor cere respingerea proiectului de lege:

"Comisia consideră că Proiectul de lege supus examinării nu acoperă în mod satisfăcător toate cerințele complexe privind cadrul desfășurării activității de exploatare a resurselor minerale în România și, în consecință, propune respingerea acestuia".

Desecretizarea licenței de exploatare

Aceștia recomandă desecretizarea licenței de exploatare și crearea unui cadrul legal general, care să reglementeze exploatările auro-argentifere. "Comisia atrage atenția asupra unor posibile încălcări ale legislației în vigoare pe parcursul derulării proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. De aceea, Comisia va înainta prezentul raport autorităților competente cu scopul asigurării legalității integrale a proiectului Roșia Montană și investigării, acolo unde este cazul, a faptelor presupus ilegale. Comisia consideră că este nevoie de un cadru legislativ cât mai larg care să fie supus dezbaterii parlamentare, referitor la proiectele miniere auro-argentifere, care să permită dezvoltarea industriei miniere în România și atragerea de investitori. Comisia recomandă desecretizarea licenței și a documentelor clasificate aferente prezentului proiect minier (mai puțin a hărților și a documentelor referitoare la zăcământ)", se mai arată în concluziile raportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel