Comisia Nana. Misterul comasării terenului Ioanei Băsescu, dezlegat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Comisia Nana începe să dezlege misterul comasării terenului de la Nana, teren care ulterior a fost cumpărat de Ioana Băsescu, fiica președintelui Traian Băsescu.

Plenul  Parlamentului a votat, marţi, prelungirea cu 60 de zile a termenului comisiei care anchetează terenul cumpărat de Ioana Băsescu în comuna Nana. Decizia a fost luată cu 335 voturi „pentru", 11 abţineri, 21 voturi „împotrivă", astfel, comisia de anchetă Călăraşi va avea termen peste 60 de zile pentru depunerea raportului. Comisia de anchetă privind terenurile din Călăraşi l-au ales pe senatorul PSD Mihai Fifor în calitatea de preşedinte al acestei comisii, în locul lui Eugen Nicolicea, devenit ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. 

Comisia Nana și-a reluat activitatea, aceasta constatând că firma italiană, care timp de trei ani cât a funcționat, s-a ocupat de comasarea terenurilor, pentru că mai mulți proprietari și-au vândut suprafețele către această firmă.

Este vorba despre 26 de persoane care au făcut această tranzacție, după care fiica președintelui, Ioana Băsescu a reușit să cumpere acea suprafață. 

Interesant este că la circa o lună de la înființarea acestei firme, opt persoane care au primit titlul de proprietate au vândut terenurile către acea firmă. De asemenea, toate aceste persoane au fost reprezentate de fiica secretarei Primăriei Nana, de aici rezultând o întreagă încrengătură care trebuie analizată, precizează Antena 3. 

Comisia a mai stabilit că cinci dintre cele opt persoane aveau domiciliul în Sectorul 5 al Capitalei, foarte aproape de sediul firmei italiene.

Suspect este și faptui că firma a funcționat doar în perioada în care a reușit să comaseze suprafețele de teren de la Nana, pentru a fi ulterior vândute către Ioana Băsescu, după care firma și-a închis activitatea.

Despre foștii patroni nu se mai știe nimic, Comisia fiind nevoită să ceară acel registru special în care se înscriu toate titlurile de proprietate într-o ordine cronologică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel