Surprize de proporții la votul din Comisia juridică în cazul Elenei Udrea - Ultimă Oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, s-a reunit vineri, pentru a se pronunța cu privire la cererile DNA de încuviințare a urmării penale, a reținerii și arestării preventive a Elenei Udrea.

UPDATE: Deputații din Comisia juridică au avizat negativ și cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a Elenei Udrea.

Au fost înregistrate 11 voturi ”pentru”, șapte ”împotrivă” şi trei abţineri. La fel ca în cazul reținerii, pentru un aviz pozitiv ar fi fost nevoie de votul a cel puțin jumătate plus unul dintre cei 22 de membri ai Comisiei juridice prezenți la ședință. 

---------------------

Comisia juridică a avizat negativ cererea de încuviințare a reținerii Elenei Udrea. Au fost 11 voturi ”pentru”, opt ”împotrivă” și două abțineri, în vreme ce un vot a fost nul. Pentru un aviz pozitiv, ar fi fost nevoie de votul a cel puțin jumătate plus unul dintre cei 22 de membri ai Comisiei juridice prezenți la ședință. 

Urmează votul pentru solicitarea de arestare preventivă.

---------------------

Membrii Comisiei juridice au avizat pozitiv cererea de începere a urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea, cu 19 voturi ”pentru” și două ”împotrivă”. Un vot a fost anulat. 

Urmează ca membrii Comisiei juridice să se pronunțe și asupra solicitării procurorilor de încuviințare a reținerii și arestării preventive.

În final, juriștii vor întocmi două rapoarte: unul pentru începerea urmăririi penale şi altul pentru reţinerea şi arestarea preventivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel