Comisia Europeană: "România a încălcat normele europene în materie de achiziţii publice"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Achizitii publice
Achizitii publice

Pedelistul Liviu Negoiță, edilul de la Sectorul 3, este acuzat de către Comisia Europeană de o fraudă de 110 milioane de euro. Comisia Europeană  a constatat că România a încălcat normele UE în materie de achiziţii publice în cadrul unui contract de 110 milioane de euro atribuit de Primăria Sectorului 3 a municipiului Bucureşti. În acest sens, Comisia recomandă României să respecte normele UE, în caz contrar ar putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Potrivit CE, contractul, în valoare de aproximativ 110 milioane de euro, a fost atribuit sub forma unui acord-cadru cu o durată de patru ani. Primăria Sectorului 3 nu a acordat candidaţilor un termen suficient pentru pregătirea ofertelor, scrie realitatea.net.

"Mai mult, Primăria Sectorului 3 a modificat în cursul procedurii anumite elemente obligatorii din anunţul de participare, printre care criteriile de selecţie, fără a proceda la publicarea modificărilor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), acestea fiind comunicate numai la nivel naţional", precizează CE.

Comisia estimează şi că Primăria nu a putut efectua o evaluare obiectivă a ofertelor. "Acordul-cadru a fost atribuit unui candidat a cărui ofertă conţinea numeroase nereguli în ceea ce privește preţurile şi termenele propuse", a menţionat Comisia.

CE consideră că România a încălcat normele europene în materie de achiziţii publice.

În cazul în care România nu ia măsurile necesare pentru a se conforma normelor UE aplicabile în materie de achiziţii publice în termen de două luni, Comisia va putea sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel