Data actualizării:
Data publicării:

Comisia Europeană propune un act legislativ privind refacerea solurilor, anunță Dan Motreanu

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Europarlamentarul Dan Motreanu susține că avem toate mijloacele necesare pentru a opri degradarea terenurilor și deșertificarea anumitor zone din țară. 

Politicianul PNL a anunțat că, la solicitarea sa și a colegilor din Comisia pentru mediu, Comisia Europeană a venit cu propunerea unui act legislativ referitor la refacerea solurilor. 

„Vedem tot timpul știri despre degradarea terenurilor și deșertificarea anumitor zone din România și din alte țări. Avem mijloacele necesare pentru a stopa fenomenul.

Comisia Europeană propune un act legislativ privind refacerea solurilor, o lege pe care eu am solicitat-o, împreună cu colegii din Comisia pentru mediu a Parlamentului European, încă din 2021.

Nu mai avem timp de așteptat. Între 60 și 70 % din solurile din UE sunt în prezent nesănătoase, iar România este puternic afectată de acest fenomen.", a transmis Dan Motreanu.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană are mai multe propuneri.

„Ce propune Comisia Europeană?

« Statele membre vor monitoriza și vor evalua starea de sănătate a tuturor solurilor de pe teritoriul lor, astfel încât autoritățile și proprietarii de terenuri să poată lua măsuri adecvate.

« Vor fi combinate datele privind solul din mai multe surse UE, naționale și private pentru inovarea practicilor agricole, înțelegerea tendințelor în materie de secetă, retenție a apei și eroziune.

« Statele vor aborda riscurile inacceptabile pentru sănătatea umană și pentru mediu cauzate de contaminarea solului, pe baza principiului „poluatorul plătește”. Statele membre vor trebui să identifice, să investigheze, să evalueze și să curețe siturile contaminate.

« Statele membre vor trebui să definească practici pozitive și negative de gestionare a solului.

« Propunerea nu impune nicio obligație directă pentru fermieri.", a scris Dan Motreanu pe pagina de Facebook. 

Politicianul PNL a mai transmis că propunerea Comisiei urmează să fie analizată în cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului European, urmând ca ulterior aceasta să fie îmbunătățită. 

 

2. -imagine fara descriere- (campus-dual-liceal-si-universitar-in-giurgiu--dan-motreanu-am-luptat-pentru-acest-proiect_28096000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel