Comisia Europeană propune sancţionarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril (document)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Patriarhul Kirill uită din nou de cele SFINTE. Discurs MILITARIST: A cerut „consolidarea forțelor” pentru a proteja „granițele patriei”/ Foto: Facebook Патриарх Кирилл
Patriarhul Kirill uită din nou de cele SFINTE. Discurs MILITARIST: A cerut „consolidarea forțelor” pentru a proteja „granițele patriei”/ Foto: Facebook Патриарх Кирилл
Comisia Europeană propune sancţionarea patriarhului Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, în cadrul unui al şaselea pachet de măsuri ca răspuns la războiul din Ucraina, potrivit unui document consultat miercuri de AFP.

Noua listă, ce va trebui aprobată de statele membre ale Uniunii Europene, cuprinde 58 de personalităţi, printre care numeroşi militari ruşi. Pe listă se află şi soţia, fiica şi un fiu al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, precum şi şeful agenţiei de reglementare a telecomunicaţiilor Roskomnadzor, Andrei Lipov.

Sancţiunile constau în interzicerea accesului în Uniunea Europeană şi îngheţarea activelor deţinute pe teritoriul acesteia. Peste o mie de persoane se află deja pe lista neagră europeană. Patriarhul Kirill, 'un aliat de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin, a devenit unul din principalii susţinători a agresiunii militare împotriva Ucrainei', subliniază documentul Comisiei.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, sub a cărei jurisdicţie se află în jur de 150 milioane de credincioşi în lume, în principal în Rusia, şi-a înmulţit predicile în care susţine ofensiva rusă în Ucraina. La 27 februarie, el a vorbit despre o luptă a 'forţelor răului' care se opun 'unităţii' istorice între Rusia şi Ucraina. 

Citește și - Patriarhul Kiril, slujbă pentru soldații ruși

Patriarhul Kiril a ținut o slujbă, la începutul lunii aprilie, pentru soldații ruși în care le-a cerut să-și apere țara.

Patriarhul Kiril, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a ţinut duminică o slujbă pentru soldaţi, în care le-a cerut să îşi apere ţara "aşa cum numai ruşii pot" să o facă, în contextul în care Moscova îşi continuă campania militară din Ucraina, informează Reuters.

În cadrul unei slujbe ţinute la Catedrala Forţelor Armate, deschisă în urmă cu doi ani la Kubinka, în apropierea Moscovei, Patriarhul Kiril le-a spus unor militari, deopotrivă bărbaţi şi femei, că Rusia este o ţară care "iubeşte pacea" şi care a suferit mult din cauza războiului.

Rusia nu caută războiul, spune el

"Cu siguranţă nu căutăm războiul sau să facem ceva care le-ar putea dăuna altora", a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

"Însă am fost crescuţi de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Şi vom fi pregătiţi să o apărăm, aşa cum numai ruşii pot să îşi apere ţara", a adăugat el. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel