Data actualizării:
Data publicării:

Comisia Europeană, prima reacție după citarea lui Kovesi

Autor: Cătălina Burghelea | Categorie: Politica
WhatsApp
Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi
Comisia Europeană a avut o primă reacție în privința citării Laurei Codruța Kovesi în calitate de suspect,  din partea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Potrivit Realitatea TV, Comisia Europeană a transmis că urmărește îndeaproape ultimele evenimente legate de Laura Codruța Kovesi.

"Comisia Europeană urmărește îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecție. E crucial ca toți candidații, selectați de un comitet independent, să fie tratați corect în acest proces", a subliniat un purtător de cuvânt al Executivului de la Bruxelles.  

"Un comitet independent de selecție a evaluat candidații și a transmis lista scurtă Parlamentului European și Consiliului", a mai explicat Comisia. 

Citație în calitate de suspect


Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seara că a primit o citaţie, în calitate de suspect, din partea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, ea precizând că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

"În ultimele zile, am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Pot să vă spun că astă seară, după ora opt seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii", a declarat Kovesi, la Europa FM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel