Comisia Europeană nu renunţă la Twitter nici după preluarea companiei de către Elon Musk
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 noi 2022, 21:16
WhatsApp
Fotografie de la greenwish _, Pexels
Fotografie de la greenwish _, Pexels
Comisarul european pentru concurenţă, Margarethe Vestager, a declarat vineri la Madrid că Bruxellesul va continua să folosească Twitter ca şi până acum, transmite EFE.

Comisia Europeană va continua să folosească Twitter ca instrument de comunicare aşa cum a făcut-o şi până acum", a anunţat ea, într-o conferinţă de presă cu viceprim-ministrul guvernului spaniol, Nadia Calvino.

Înaltul funcţionar european s-a referit la procedura de verificare a conturilor de Twitter drept un element esenţial, deoarece face parte din încrederea în această reţea socială.

Companiile sunt binevenite să facă afaceri în Europa, dar trebuie să se plieze pe regulamentul european, care trebuie respectat întru totul, a avertizat Vestager, conform Agerpres. 

Elon Musk face "revoluție" la Twitter. Închide toate birourile până luni

De când a cumpărat platforma de media sociale, cu 44 de miliarde de dolari, noul proprietar al acesteia, Elon Musk, a concediat, deja, aproape jumătate din forţa de muncă.

Miercuri, a transmis un ultimatum angajaţilor rămaşi. În mesaj, Musk afirmă că cei care au ales să rămână "vor lucra ore îndelungate, la intensitate ridicată".

Potrivit unor informaţii, sute de angajaţi au refuzat să semneze angajamentul de a lucra mai multe ore, ceea ce lasă compania într-o stare de o oarecare degringoladă şi ridicând întrebări în legătură cu posibilitatea de a continua să funcţioneze eficient.

Vezi și - Elon Musk, ultimatum pentru angajații Twitter, trimis în miez de noapte. Le cere să dedice companiei "ore lungi" de muncă sau să plece

Elon Musk, noul CEO al Twitter a trimis miercuri un e-mail la nivel de companie angajaţilor rămaşi la compania de social media, cerându-le să se angajeze să lucreze "ore lungi, la intensitate mare", sau să primească "o indemnizaţie de concediere de trei luni", dacă nu şi-au dat acordul, acestea fiind condiţiile pentru a-I susţine viziunea pentru "Twitter 2.0", transmite CNBC, scrie Ziarul de Iași.

Ultimatumul la nivel de companie, trimis în jurul miezului nopţii, ora San Francisco, vine după ce Musk a concediat deja directori cheie ai Twitter, a concediat fără preaviz jumătate din angajaţii cu normă întreagă şi a redus numărul de contractori care lucrează cu compania.

Săptămâna aceasta, Musk a concediat şi ingineri veterani ai Twitter, după ce l-au criticat în public sau pe canalul intern Slack al companiei.

De când Musk, care este şi CEO al Tesla şi SpaceX, a preluat conducerea pe 28 octombrie, el a anunţat schimbări majore planificate pentru Twitter. O schimbare pentru care a insistat să fie lansată rapid, numită Twitter Blue pentru verificare, a trebuit totuşi să fie anulată. Serviciul de abonament Blue, de 7,99 dolari/lună, le permitea oamenilor să plătească pentru o bifă albastră care arăta ca marca rezervată anterior, pentru a asigura că un cont a fost verificat sau că este oficial. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Elon Musk vede călătorii turistice cu rachete şi extratereştri în viitor

Aşezat în întuneric şi înconjurat de lumânări, Elon Musk a oferit lunea trecută o viziune a viitorului care include extratereştri, tuneluri adânci şi călătorii turistice cu rachete, informează AFP. 

Purtând o cămaşă tradiţională indoneziană din batik, miliardarul, proprietar al Twitter, s-a adresat virtual participanţilor la summitul de afaceri desfăşurat în Bali pe marginea summitului G20. În imagine, doar faţa şi mâinile lui Musk erau vizibile pe un ecran negru. 'Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?