Comisia Europeană, lansare inițiativă: 'Eat ORIGINal! Unmask your food'
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Colegiul comisarilor a hotărât miercuri să înregistreze iniţiativa cetăţenească europeană intitulată 'Eat ORIGINal! Unmask your food', a anunţat Comisia Europeană, într-un comunicat de presă. 

Obiectivul declarat al iniţiativei cetăţeneşti propuse este de a impune declararea obligatorie a originii pentru toate produsele alimentare, în scopul de a preveni fraudele, de a proteja sănătatea publică şi de a garanta dreptul consumatorilor de a fi informaţi. Decizia Comisiei de a înregistra iniţiativa se referă doar la admisibilitatea juridică a propunerii.

Sunt necesare un milion de semnături de susținere 

Comisia nu a analizat conţinutul iniţiativei în această etapă. Înregistrarea iniţiativei va avea loc la 2 octombrie 2018 şi este punctul de plecare al unui proces care va dura un an, timp în care organizatorii vor strânge semnături în sprijinul iniţiativei. Dacă, după un an, iniţiativa va beneficia de un milion de declaraţii de susţinere din cel puţin şapte state membre, Comisia va avea la dispoziţie trei luni pentru a lua o decizie: fie să dea curs solicitării, fie să o respingă, în ambele cazuri trebuind să îşi argumenteze decizia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel