Comisia Europeană, îngrijorată. Angela Cristea: "Societatea românească, prea divizată"
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Angela Cristea s-a arătat îngrijorată că falia din societatea românească pare că se adânceşte tot mai mult.

Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a afirmat marţi că este îngrijorată de faptul că "falia din societatea românească" pare că "se adânceşte tot mai mult".

"Nu trăim vremurile cele mai simple, cele mai uşoare şi ceea ce mă îngrijorează pe mine este că pare că această falie din societatea românească se adânceşte tot mai mult. Există o tendinţă de a vedea lucrurile în alb şi negru - noi şi ceilalţi, ai noştri şi ai lor. Cu atât mai trist este acest lucru cu cât suntem în Anul Centenarului, în care toate apelurile - şi am şi observat lucrul acesta în discursurile la nivelul cel mai înalt din România din decembrie şi din ianuarie - toate apelurile erau pentru unitate: 'Haideţi să muncim împreună şi să ne bucurăm împreună de această realizare, de 100 de ani de independenţă pentru România'", a declarat Angela Cristea.

Ea a participat, marţi, la dezbaterea "12 ani în UE. Evoluţie sau involuţie?", organizată de către Societatea Academică din România (SAR), cu prilejul lansării Raportului anual de analiză şi prognoză - România 2018.

Multe teme neîncheiate

"Îmi doresc ca acest raport (...) să contribuie la o dezbatere cât mai nepartizană, pentru că putem să avem opinii diferite şi totuşi să lucrăm împreună. Cred profund în acest principiu şi asta şi facem aici, la Reprezentanţa Comisiei Europene, chiar şi atunci când, uneori, suntem atacaţi pentru că nu avem aceeaşi opinie cu o anumită mişcare politică, de exemplu. Ne păstrăm calmul şi rămânem la convingerea că putem, că vrem şi că trebuie să lucrăm împreună chiar şi atunci când avem opinii diferite", a spus Angela Cristea.

În opinia sa, aceasta este "singura şansă nu numai pentru România, ci şi pentru Europa".

[citeste si]

"Nici Europa nu este în poziţia ei şi în dispoziţia ei cea mai bună. Stă mai bine decât stătea acum câţiva ani, dar avem încă multe, multe teme neîncheiate pe agenda europeană şi, nu în ultimul rând, tema redefinirii viitorului unei Uniuni Europene din care Marea Britanie s-a hotărât să iasă. Or, pentru a construi ceva împreună, este foarte important să tragem toţi în aceeaşi direcţie şi să găsim această direcţie", a mai afirmat Angela Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel