Comisia Europeană, decizie în scandalul pensiilor speciale. Bogdan Chirieac: Vă dezvălui, pe surse... Vă vine să credeți?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac a dezvăluit o informație pe care Comisia Europeană ar fi transmis-o Guvernului României, în plin scandal privind pensiile speciale.

Discuția a avut loc în emisiunea Miercurea Neagră, de la DCnews TV.

Bogdan Chirieac: "Noi", USR-ul, am băgat în PNRR chestiunea cu pensiile speciale şi acum nu mai ştie nici domnul Iohannis să o desfacă. Aţi văzut ce a spus domnul Iohannis - am râs - zice "domnule, eu nu mă pronunţ în privinţa unei legi decât atunci când ajunge la mine". Alo! Dar cu legile justiţiei, pe vremea lui Dragnea, nu erai în canadiana roşie şi conduceai manifestaţia neaprobată? Cum să nu te pronunţi? Te pronunţi.

Diana Tache: Asta pe vechi! Dar pe nou... Aduceți-vă aminte episodul cu legile siguranței. Nici măcar nu era vorba de o dezbatere. A apărut pe surse, pe undeva prin presă, şi a simţit nevoia să intervină domnul Iohannis. Am văzut declarația domnului Iohannis. Încercând să vă răspund la întrebarea cu pensiile speciale - care eu tot aştept să se rezolve în 30 de zile, cum ne promitea Rareş Bogdan - eu nu cred că se va întâmpla ceva şi vor putea aceşti titani - Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă - să ucidă sistemul într-o asemenea măsură, înainte de alegerile anticipate secrete, înainte de rotativă, înainte de alegerile de anul viitor. Nu cred că problema pensiilor speciale este o problemă uşoară, din punct de vedere politic şi, ca atare, nu cred că se va ajunge atât de departe încât să avem finalmente o soluţie, aşa cum ne cere Comisia Europeană. Nu au soluţii, nu am văzut un plan, o analiză de impact bugetar.

Bogdan Chirieac: Vă dezvălui, pe surse: Comisia Europeană a transmis Guvernului României, pe documente, că nu va accepta decât pensii pe contributivitate. Ori, ce fac ei în Parlament, acum, - 15% pe partea care nu ştiu... că se dau, că s-au scos nişte sporuri, care erau pentru COVID, date militarilor... Vă vine să credeți? Se băga şi acum spor de COVID. Vă daţi seama?

Citește și: Legea Pensiilor a fost adoptată de Senat. Șase categorii care vor lua pensii mai mici/ UPDATE

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

- Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel