Comisia Europeană a emis un ordin: TikTok va fi interzis
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Cottombro: Pexels
Fotografie de la Cottombro: Pexels
”Pentru a proteja datele instituției și a crește securitatea IT a acesteia”, Bruxelles-ul au emis un ordin către oficialii CE prin care se prevede interzicerea utilizării aplicației TikTok de către aceștia. 

Oficialii Comisiei Europene nu vor putea folosi TikTok de teama unui posibil spionaj din partea autorităților chineze. Potrivit diverselor rapoarte media europene, toți angajații au primit ordin să elimine populara rețea de socializare de pe dispozitivele lor oficiale și, de asemenea, de pe dispozitivele personale.

Solicitarea de dezinstalare a aplicației de socializare deținută de China a fost trimisă oficialilor prin e-mail în această dimineață (23 februarie). ”Pentru a proteja datele Comisiei și a crește securitatea cibernetică a acesteia, Consiliul de management corporativ al Comisiei Europene a decis să suspende aplicația TikTok pe dispozitivele companiei și pe dispozitivele personale înscrise în serviciile mobile ale Comisiei”, se arată în comunicat, potrivit Europa Today.

Angajații au fost rugați să facă acest lucru cât mai curând posibil și, în orice caz, până pe 15 martie. Pentru cei care nu se conformează până la termenul limită, aplicațiile de afaceri precum e-mailul Comisiei și Skype for Business nu vor mai fi disponibile.

Măsura, justificată de preocupările privind protecția datelor legate de aplicație, urmărește să protejeze datele și sistemele Comisiei de potențiale amenințări la adresa securității cibernetice. De săptămâni întregi, executivul european și-a îndreptat atenția asupra securității TikTok, după alarma în acest sens deja trasă în Statele Unite, cu interzicerea utilizării pe dispozitivele guvernamentale.

O măsură similară este în discuție în Țările de Jos, unde cele patru partide ale actualei coaliții de guvernământ vor, de asemenea, să interzică oficialilor guvernamentali să instaleze TikTok pe telefoanele lor de serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel