Comisarul-șef (r) Mihai Untaru, element-cheie care ar trebui investigat în cazul morții lui Ioan Crișan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Mihai Untaru. Foto arhivă
Mihai Untaru. Foto arhivă
Comisarul-șef (r) Mihai Untaru a spus pentru DC News că există informații potrivit cărora, în urmă cu câteva zile, camionul uneia dintre firmele lui Crișan, împrumutat unei alte firme, a fost interceptat cu țigări de contrabandă. El însă, n-a știut la ce este folosit camionul.

După ce a vorbit pentru DC News despre explozia mașinii de la Arad, catalogând evenimentul drept 'o crimă cu aspect terorist', comisarul-șef (r) Mihai Untaru a dezvăluit că există informații conform cărora un camion al unei firme de-ale sale, împrumutat alteia, a fost interceptat cu țigări de contrabandă.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Comisarul Untaru spune pentru cine a fost uciderea lui Ioan Crișan un avertisment

'Acum câteva zile, a fost interceptat un camion plin cu țigări, unde șoferul a fugit. Există informații conform cărora camionul ar fi fost de fapt al uneia dintre firmele lui Crișan, dar el n-avea nicio legătură cu asta. El împrumutase camionul unei alte firme, neștiind ce se întâmplă. Apare și informația asta, iar moartea lui poate fi interpretată ca un gest de avertisment.', ne-a spus Mihai Untaru. 

IPJ Arad: TIR plin cu țigări de contrabandă, oprit. Șoferul a dispărut

'În dimineața zilei de 24 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic.

Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigate a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă.

După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate.', transmitea IPJ Arad, zilele trecute. 

Partea de Vest a României, fiind la graniță cu Occidentul, este parte dintr-un mecanism suburban de trafic fie de imigranți, fie de țigări, a menționat Mihai Untaru. 

Untaru: E un semnal de alarmă și pentru instituțiile statului 


Totodată, consideră Mihai Untaru, 'ceea ce s-a întâmplat acum în Arad e un semnal de alarmă că trebuie refăcut raportul de colaborare între toate instituțiile statului... o colaborare privind siguranța națională.'

Mihai Untaru a mai declarat că 'în funcție de indicii, de tipul explozibilului folosit, dar și de informațiile despre cum a ajuns explozibilul sub scaunul din față al mașinii cumpărate cu trei luni în urmă', într-un final putem avea o imagine mai clară de ansamblu. 

'Există lucruri care duc și spre infracționalitate de tip mafiot, de tip rețele, dar și spre zona politică.', a conchis comisarul-șef (r) Mihai Untaru.

Polițiștii au un cerc de suspecți 

Polițiștii au un cerc de suspecți în cazul exploziei mașinii din Arad, a anunțat, sâmbătă, 29 mai, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.  

„Din datele pe care le dețin în acest moment, colegii au întocmit deja un cerc de persoane bănuite în această cauză", a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că sunt luate în calcul toate ipotezele.

Polițiștii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din zonă și au prelevat probe de la locul exploziei, a explicat Georgian Drăgan, care a precizat că anchetatorii beneficiază de sprijinul specialiștilor pirotehniști de la SRI.

Urmează audierile

„Toate persoanele care ar putea avea legătură cu acest tragic eveniment vor fi audiate, vorbim aici de martori, martori oculari, care au asistat la acest tragic eveniment", a declarat Georgian Drăgan la Digi24.

Amintim că o explozie, urmată de un incendiu și soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. La volan se afla Ioan Crișan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel