Cometa ISON ar putea provoca un fenomen neobişnuit pe Terra
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
comet-lovejoy-yb
comet-lovejoy-yb

Cometa ISON ne va vizita la sfârşitul anului și ar putea învălui Terra într-un nor de meteoriţi de dimensiuni mici, scrie Momentan, cometa se găseşte la aproximativ 451 de milioane de kilometri de Terra şi se apropie de partea exterioară a centurii de asteroizi. Primele imagini capturate de telescopul Hubble  arată că nucleul cometei măsoară 6,5 kilometri în diametru.

Numele de ISON vine de la telescopul cu ajutorul căruia a fost descoperită: International Scientific Optical Network. Cometa ISON, ce a fost descoperită în septembrie 2012 de astronomi amatori din Rusia, efectuează în prezent prima călătorie spre interiorul sistemului solar.

Simulările computerizate ce prezic locaţia şi mişcarea cozii de praf a cometei arată că Terra va trece printr-un un nor fin în jurul datei de 12 ianuarie 2014. Singurul semn vizibil şi detectabil al prafului de cometă ar putea fi formarea unor nori albaştri strălucitori la graniţa cu spaţiul. În cele din urmă, praful de cometă va coborî încet şi invizibil pe suprafaţa planetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel