Data actualizării:
Data publicării:

Comentatorii de la televiziunea de stat din Rusia, în alertă din cauza invaziei în Kursk: Am putea pierde / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Comentatorii de la televiziunea de stat din Federația Rusă au manifestat „semne de pesimism” cu privire la răspunsul Rusiei la invazia transfrontalieră a Ucrainei din Kursk.

Invazia ucraineană în regiunea Kursk a părut să-l prindă pe Vladimir Putin nepregătit, cu o represalii majore care încă nu se materializează, iar forțele ruse se străduiesc să oprească progresele Kievului, potrivit SkyNews.

Unii bloggeri militari pro-Kremlin și comentatori ruși au susținut că forțele ruse resping trupele ucrainene - dar într-un clip postat de jurnalistul BBC Francis Scarr, „au apărut semne de pesimism” – pe canalele care tind să se angajeze exclusiv în susținerea războiului dus de Federația Rusă.

Realizatorul de film și expertul de stat Karen Shakhnazarov a spus: „Am putea pierde dacă astfel de gafe continuă. Și acesta nu este defetism, nu este o sperietură”, a precizat el.

CITEȘTE ȘI            -          Soldații ucraineni au intrat și în Belgorod / foto în articol

Rușii anti-Putin, apel către armata Kremlinului

Într-un apel către militari ruși, postat pe Telegram, grupul paramilitar Legiunea pentru Libertatea Rusiei a precizat că ofițerii politici le-au spus „să se arunce în aer cu propria grenadă”.

„Dar sute de soldați ruși ignoră ordinea criminală, alegând să trăiască mai degrabă decât să moară pentru o medalie de colonel”, precizează Legiunea pentru Libertatea Rusiei.

În declarație, partizanii le-au cerut trupelor ruse din Kursk să „se predea în mod voluntar” armatei Ucrainei, așa cum au făcut deja unii dintre „tovarășii” lor.

„Pentru cei care doresc să continue să lupte pentru un viitor normal al Rusiei, rămâne o opțiune fermă de a se alătura legiunii”, se arată în comunicat.

Kiev susține că sute de soldați ruși au fost luați prizonieri de forțele ucrainene de la începutul ofensivei de la Kursk.

CITEȘTE ȘI           -          Răsturnare de situație. Lukașenko, prietenul lui Putin, cere pace între Rusia și Ucraina: Nu vrem război împotriva întregului NATO

Mai multe trupe ruse, dislovate în Kursk

Forțele ruse sunt desfășurate în „forță mai mare” la Kursk, după „dezordinea și dezorganizarea” inițială, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Ministerul a spus că trupele ucrainene au pătruns în regiunea de graniță cu Rusia „la o adâncime cuprinsă între 10 și 25 km pe o lungime de aproximativ 40 km”.

Instituția a precizat că liniile defensive stabilite ale Rusiei și forțele de frontieră „nu au fost pregătite” pentru atacurile de săptămâna trecută.

„După dezordinea și dezorganizarea inițială, forțele ruse s-au desfășurat cu o forță mai mare în regiune, inclusiv probabil din altă parte de-a lungul liniei de contact”, a spus Ministerul Apărării.

„De asemenea, au început să construiască poziții defensive suplimentare în efortul de a preveni avansurile ucrainene”, a mai precizat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI             -            Un bombardier strategic rusesc Tu-22M3 s-a prăbușit în Siberia / video viral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel