Combinația toxică care te poate pune în pericol. Ce să nu adaugi în CAFEA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Combinația toxică ce te poate pune în pericol. Ce să nu amesteci cu CAFEAUA / Foto: Pixabay
Combinația toxică ce te poate pune în pericol. Ce să nu amesteci cu CAFEAUA / Foto: Pixabay
Află în articol ce nu ar trebui să consumi dacă în timp ce bei cafea. 

Există persoane care preferă să adauge alcool în cafea uneori, fără să știe că această combinație nu este sănătoasă și ar trebui evitată. Acest lucru este valabil și dacă cafeaua este băută după consumul de alcool, pentru a te "trezi".

Unii specialiști spun că amestecul dintre cafea şi alcool este toxic şi afectează calitatea raţiunii mai mult decât ar face consumul de alcool singur. Amestecul dintre alcool și cafea poate schimba modul în care unele persoane să perceapă limitele consumului, ceea ce ar putea deveni periculos pentru organism, scrie Ziarul de Iași. Cofeina crește tensiunea, pulsul și poate cauza palpitații si puls neregulat, în timp ce alcoolul încetinește funcțiile creierului. 

Chiar dacă alcoolul continuă să îți încetinească creierul, tu începi să simți că ai mai multă energie și să nu te mai simți beat. Așa că vei fi tentat să mai dai pe gât un păhărel, scrie doctorulzilei.ro. Astfel, efectul va fi de ”beție trează”, deoarece cofeina maschează efectul de sedare al alcoolului dar nu reduce cantitatea de alcool din sânge.

Ce efecte are o ceașcă de cafea asupra sănătății

Cafeaua este un excelent stimulent al sistemului nervos. Și nu doar fiindcă îți dă energie, ci fiindcă îți îmbunătățește pe termen scurt memoria, atenția și concentrarea.

Facilitează oxigenarea sângelui și respirația, dilatând tractul respirator și permițând pătrunderea aerului în plămâni. Cafeaua este utilizată de unii specialiști în calmarea simptomelor astmului și altor afecțiuni respiratorii similare, scrie doc.ro.

Bogată în antioxidanți, cafeaua sprijină sistemul imunitar în lupta cu radicalii liberi, ne apară de boli și încetinește îmbătrânirea. Nu este o formulă magică pentru tinerețea veșnică, dar potrivit specialiștilor îți poate oferi vitalitate pentru mult timp. Atunci când nu am dormit suficient sau sunteți foarte obosiți, ne putem face o cafea pentru a avea mai multă energie. Vei scăpa în scurt timp de starea de somnolență. Totuși, trebuie să fim foarte atenți la ce fel de cafea bem. Aceasta ar trebui să fie cât mai pură, cumpărată din surse sigure. Sunt de evitat mixurile în pliculețe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel