Data publicării:

Combinația de medicamente pentru răceală interzisă la volan

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Pentru că ne aflăm în sezonul gripelor sau răcelilor este bine să știți o informare oficială venită chiar din partea Agenției Naționale a Medicamentului din România.

Există o combinație de medicamente sau de substanțe active care generează mai multe probleme și vă poate lăsa de exemplu fără permis.

Este vorba de combinația Ibuprofen cu Codeină, o combinație despre care medicii spun că atunci când faceți drug test, probabilitatea să iasă pozitiv este de peste 99%. 

Prin această combinație se imprimă în sângele nostru un soi de opioid. Mare atenție, dacă luați aceste medicamente pe bază de Ibuprofen și Codeină în același timp, iar pe piața liberă se găsesc numeroase pastile la liber, Nurofen fiind doar un exemplu, nu trebuie să vă urcați la volan, cel puțin 2-3 zile.

În cazul alcoolului, acesta se eliberează din sânge în maxim 24 de ore, dar în cazul acestei combinații eliminarea din sânge se face după 2-3 zile.

De asemenea printr-o informare oficială a Agenției Naționale a Medicamentului către medicii de familie aflăm despre această combinație că poate genera și alte probleme precum diminuarea cantității de potasiu din sânge, ce înseamnă asta?Înseamnă că veți avea o lentoare neuromusculară și de asemenea o lentoare a ritmului cardiac ceea ce poate genera numeroase probleme.

Conducerea sub influența substanțelor psihoactive, inclusiv pastilele care pot afecta abilitățile cognitive sau coordonarea motorie, este periculoasă și ilegală în multe jurisdicții. Consumul de medicamente care pot provoca somnolență sau afecta capacitatea de concentrare ar trebui evitat în timpul conducerii.

Pastilele care pot afecta starea de veghe sau capacitatea de a conduce în siguranță includ medicamentele sedative, anxiolitice, sau alte substanțe care pot avea un impact negativ asupra atenției și reflexelor. Este important să citești întotdeauna instrucțiunile de pe ambalajul medicamentelor și să consulți medicul sau farmacistul pentru a înțelege cum acestea pot influența abilitățile tale și dacă este sigur să conduci sub influența lor.

Înainte de a lua orice medicament și de a conduce, este recomandat să consulți un profesionist medical pentru a asigura siguranța ta și a celor din jurul tău pe drum. Conducerea responsabilă și conștientă este esențială pentru prevenirea accidentelor rutiere și protejarea vieților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel