Combatere știri false. MAE anunță măsuri
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că a creat un departament de comunicare strategică în cadrul MAE pentru a analiza şi contracara ştirile false. 

"Sunt ştiri false care vin pe diverse canale şi este nevoie ca ele să fie contracarate, nu prin cenzură, prin propagandă la rândul nostru, ci prin prezentarea de fapte reale şi concrete care pot să dea publicului informaţia necesară astfel încât să poată judeca atunci când vede că se iese din acest cadru", a precizat Meleşcanu, la Digi24. 

El a explicat că această structură funcţionează în cadrul Departamentului de analiză politică şi sinteză al MAE. 

"Este în cadrul Departamentului nostru de analiză politică şi de sinteză, de prevederea viitorului. Se analizează toate aceste ştiri false, vectorii care le propagă şi se propun răspunsuri din partea noastră sau chiar, înainte de a face răspunsuri, ieşiri din partea noastră cu ştiri de presă cu informaţii credibile şi adevărate care să poată să contrabalanseze acest tip de atac. Sigur că suntem interesaţi şi de colaborare cu alte centre pentru că este una dintre problemele mari, este unul dintre instrumentele fundamentale ale războiului hibrid din păcate", a menţionat Meleşcanu. 

El a spus că astfel de informaţii false vin în special din partea Federaţiei Ruse, dar şi din alte direcţii.

"Vin şi din alte direcţii, dar pot să spun că Federaţia rusă excelează în această tehnologie", a adăugat Meleşcanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel