Data actualizării:
Data publicării:

"Colț viu" în inima orașului, după modelul Japoniei. Încă un oraș din România va avea un parc al căprioarelor

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

O inițiativă lăudabilă s-a luat într-unul din orașele de la Dunăre. Cel mai mare parc din oraș va fi populat cu lopătari și căprioare.

Într-o mișcare îndrăzneață pentru îmbunătățirea infrastructurii culturale, Primăria Brăila, în colaborare cu Consiliul Județean, a intervenit în zona Muzeului de Științe ale Naturii. Astfel, s-a realizat o dezmembrare de teren, rezultând cedarea gratuită a unei suprafețe extinse, destinată modernizării și revitalizării muzeului.

”Pe terenul care ne-a rămas nouă, cu o suprafață considerabilă, împrejmuit cu acel gard care este deteriorat în momentul de față, s-a lansat deja licitația publică și sunt șapte zile pentru depunerea ofertelor, pentru faza de avizare a lucrărilor de investiții, prima fază de proiectare, astfel încât, în zona respectivă, să avem un parc modern”, a declarat primarul Marian Dragomir într-o conferință de presă, potrivit Jurnalul de Brăila.

Modernizarea Parcului Monument implică un set complex de acțiuni menite să revitalizeze și să îmbunătățească spațiul pentru comunitate. În primul rând, se va proceda la reabilitarea aleilor interioare, înlocuirea suprafețelor deteriorate și crearea unui mediu mai accesibil și plăcut pentru vizitatori. De asemenea, va fi efectuată defrișarea vegetației spontane care a crescut între arbori, sporind astfel siguranța și estetica parcului.

"Sunt lucruri absolut inedite pentru municipiul Brăila. Nu suntem primii care au așa ceva. Au și cei din Japonia, există și în Londra, există și în Focșani, dar și în alte două orașe din România, un parc al căprioarelor" a precizat Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila.

Măsuri de siguranță

Cât privește securitatea parcului de căprioare, edilul a declarat că proiectul va beneficia de o atenție specială, astfel încât să se asigure protecția acestor animale și a habitatului lor. Aceasta include măsuri pentru descurajarea brăilenilor care ar putea să încerce să captureze sau să ia acasă o căprioară pe post de "animal de companie".

”În această zonă îngrădită vom avea cerbi lopătari și căprioare, la care să aibă acces vizitatorii și să le poată hrăni. Desigur că a fost necesar să ne luăm și măsuri suplimentare de siguranță, ca nu cumva, cineva să creadă că ar putea să-și ia acasă, ca și animal de companie, vreo căprioară din parcul nostru”, spune primarul Dragomir.

Vizibilitatea sporită în zona țarcului și pe alei

Pentru siguranța cetățenilor, autoritățile au anunțat implementarea unui set de măsuri preventive în zona centrală a orașului. Astfel, pe aleile principale, la o distanță de 50 de metri unul de celălalt, vor fi montate lămpi de iluminat cu tehnologie LED, având o putere de 150 de wați. Acestea nu numai că vor îmbunătăți vizibilitatea în timpul nopții, dar vor și contribui la creșterea siguranței pietonilor și a circulației în general.

În plus, pentru a monitoriza în mod eficient zona, va fi implementat un sistem de supraveghere modern, ce va include camere video de înaltă rezoluție, echipate cu senzori de mișcare și semnale audio. Această tehnologie de ultimă generație va oferi autorităților o imagine clară și detaliată a activității din zonă, permițând intervenția rapidă în caz de situații de urgență sau incidente.

”Vor fi amenajate trei zone de adăpost pentru căprioare și cerbii lopătari, inclusiv cu hrănitor și zonă de sare. Un lucru foarte interesant este un sistem de hrănire automatizat, astfel încât, la anumite ore, aceștia să primească mâncare și să primească mâncare în zona foarte facil vizuală pentru cei care se plimbă prin Parcul Monument”, a mai adăugat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

În parc vor mai exista și două automate de unde vizitatorii vor putea să achiziționeze, contra unor sume infime, hrană pentru căprioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel