Data publicării:

"Colosul" turistic dorit de Hitler nu a avut nici măcar un turist. Vezi de ce

Autor: Căloiu Oana | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

În 1936, Adolf Hitler plănuia să construiască un resort pentru propaganda nazistă. Planul turistic al germanului urma să producă, de-a lungul țărmului Mării Baltice, cel mai mare hotel construit vreodată. Deși au trecut 70 de ani de la finalizarea construcției, niciun turist nu s-a cazat vreodată acolo.

Complexul turistic al lui Hitler se întinde pe mai bine de patru kilometri și are 10.000 de camere cu vedere la mare. Construit în perioada 1936-1939, hotelul nazist urma să devină un loc de relaxare pentru cei responsabili de propaganda nazistă. Localnicii numesc hotelul "Colosul", datorită dimensiunii sale enorme.

Situat în golful dintre provinciile Sassnitz și Binz, complexul este format din opt clădiri identice care se întind pe 4,5 kilometri, la o distantă de 150 de metri de plajă. Toate camerele au vedere la mare, iar băile și holurile către partea din stânga a clădirii. Camerele "Colosului" au dimensiuni de 5 x 2.5 m și conțin două paturi, un dulap și o chiuvetă. La fiecare etaj se află toalete și dușuri, dar și un hol imens.

Pentru construcția hotelului, 9.000 de muncitori au lucrat timp de trei ani. Ulterior, în planul turistic, erau programate alte patru clădiri care să includă teatre, săli de spectacole, piscine și chiar un port. Planul lui Hitler era să construiască o stațiune-hotel cu o capacitate de 20.000 de locuri, cea mai mare din lume la acea vreme. Totodată, în construcţia hotelului, se dorea o clădire care, în caz de război, se putea transforma în spital militar. Cum războiul a început înainte ca hotelul să fie operațional, planurile lui Hitler s-au schimbat, iar construcţța a trecut în plan secundar. Cei 9.000 de muncitorii au fost trimiși să lucreze la o fabrică de armament.

Pe durata bombardamentelor Aliaților, mai mulți locuitori din Hamburg s-au refugiat în hotel. După război, "Colosul" a găzduit refugiați din Germania de Est, urmând ca după cel de-al Doilea Război Mondial să devină unitate militară pentru armata Germaniei Democrate.

După reunificarea Germaniei în 1990, hotelul a devenit școală militară, iar mai apoi a găzduit refugiați din Balcani. În 2001, o mică parte din hotel s-a transformat într-un hostel cu 400 de locuri. În timp, ar urma să devină o stațiune cu 300 de paturi, teren de tenis, piscină și un mic centru comercial.

[gallery]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel