Coliban a plătit 270.000 de lei unei avocate care a pierdut 11 din 15 procese ale Primăriei. Este și avocata lui Armand: A încheiat contractul imediat după alegeri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Facebook Allen Coliban
Facebook Allen Coliban
În ultimii ani, o avocată a primit, de la Primăria Brașov, 270.000 de lei pentru procese care au vizat parcările publice din oraș. 

Concret, Primăria Brașovului a purtat mai multe procese cu o firmă care a concesionat parcările publice din oraş. Administrația a fost reprezentat în instanță de o avocată care a pierdut mare parte din procese. Deși a fost plătită pentru 15 procese, avocata a câștigat doar trei, al patrulea fiind încă pe rol. 

Autoritățile locale nu doar că au dat bani unei avocate care a pierdut pe linie, dar s-au văzut și bune de plată: într-un proces au fost obligate să plătească aproape un milion de lei firmei respective, scrie news.ro

În urma unuia dintre procesele câştigate, la Braşov nu se mai plăteşte parcarea între ora 20.00 şi ora 8.00 şi nici duminica.

Oficialii Primăriei Braşov au anunţat că municipalitatea a achitat cabinetului unei avocate din Bucureşti 270.000 de lei pentru 15 procese în instanţă, toate acestea având legătură cu societatea comercială P&P SRL, o firmă care în urmă cu mai mulţi ani a încheiat cu administraţia locală un contract prin care concesiona parcările publice din oraş.

”Primăria Brașov a plătit Cabinetului de avocatură Georgiana-Raluca Trandafir pentru toate procesele în care aceasta a reprezentat Municipalitatea (inclusiv procesul câştigat cu privire la aprobarea noului Regulament şi cel pierdut cu privire la rezilierea contractului) suma de 270.000 de lei. (...) Cabinetul de avocatură Georgiana-Raluca Trandafir ne-a reprezentat în 15 procese şi a depus o cerere reconvenţională. În 3 procese (dintre care unul este cel cu noul Regulament) a avut câştig de cauză”, a anunţat, la solicitarea jurnaliştilor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, conform sursei citate. 

Deși este bună de plată după ce a pierdut de atât de multe ori în instanță, Primăria orașului Brașov spune că cel mai important proces este cel câștigat în urma căruia nu se mai plătește parcarea noaptea în oraș și nici duminica. 

Avocata, angajată și de Clotilde Armand

În 2021, deși avea în Primărie o Direcție juridică cu 22 de angajați, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a preferat aceeași avocată în detrimentul celor deja plătiți de Primărie. Se pare că avocata mai sus menționată a fost contractată de Clotilde Armand la două săptămâni după depunerea jurământului de primar. Avocata era plătită, la acel moment, cu 470 de lei/oră plus TVA, respectiv 582 de lei/oră cu TVA, de opt ori mai mult decât juriștii Primăriei. Mai mult, erau taxate, conform contractului, fiecare oră de documentare, scrie zin.ro. Problema era, în acest caz, conform sursei citate, că legea permite ca instituțiile publice care au angajați juriști să recurgă la serviciile unei firme de avocatură numai în condiții ”temeinic justificate”, iar, în acest caz, contractul ar fi fost încheiat în eventualitatea unor procese, pentru asistență. Un fost primar din Sighetul Marmației a primit un an de închisoare cu suspendare pentru o speță similară. Povestea de la Sectorul 1 este de doi ani, prin urmare, este puțin probabil ca primarul Clotilde Armand să fie vizată de vreo suspiciune în acest sens. 

Totuși, observăm că ambii primari sunt de la USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel