Colete cu droguri, expediate din Spania. 12 brăileni au fost reţinuţi
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: DIICOT
foto: DIICOT
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus trimiterea în judecată a 12 inculpaţi acuzaţi de trafic de droguri.

Inculpaţii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, finanţarea procurării de droguri de risc, introducerea în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive. Liderii acestui grup au locuit, în cea mai mare parte a timpului, în Spania, de unde au expediat în ţară colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau al unor persoane fizice. 

Traficanţii de droguri, care au trimis canabis din Spania, prin firme de curierat, au fost trimişi în faţa instanţei de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Brăila. Sunt 12 inculpaţi în lista acuzaţilor, iar 7 sunt în stare de arest. Aceştia au pus pe picioare un grup infracţional şi au introdus în ţară droguri de risc încă din vara lui 2022. Gruparea a fost destructurată de procurorii DIICOT în decembrie 2022, când un traficant a fost prins în flagrant.

Un flagrant le-a "stricat" ploile

Potrivit anchetatorilor, după ce drogurile ajungeau în ţară şi erau depozitate în siguranţă, cei doi lideri ai grupului veneau cu avionul în România pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare. La data de 2 decembrie 2022, a fost prins în flagrant un inculpat după ce a introdus în ţară cantităile de aproximativ 4.750 de grame de rezin de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis şi 490 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (3 CMC). „Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea msurilor asiguratorii, confiscarea şi distrugerea cantităţii de aproximativ 5.800 de grame de droguri de risc şi de mare risc (rezin de canabis, canabis, 3-CMC şi amfetamine), precum şi obligarea inculpaţilor la plata cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 30.910 lei”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT împreun cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităii Organizate Brăila au efectuat 13 percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1.070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu  substanţe cu efect psihoactiv de tip Cristal şi bancnote rulate destinate prizării care conţineau urme de substanţă pulverulentă de culoare albă, 8 grindere şi suma de 5.245 de lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Brăila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel