Colegiul Medicilor: "Sunt foarte puțini medici oncologi în România. Trebuie sprijiniți, nu să ajungă la suprasolicitare" 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Cătălina Poiană / Foto Crișan Andreescu - DCNews
Cătălina Poiană / Foto Crișan Andreescu - DCNews
Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului. 

"Ieri a fost Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Mesajul Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) a fost unul de susținere pentru medici și pacienți.

Dar una din marile probleme în lupta împotriva cancerului este reprezentată de lipsa unui număr suficient de medici oncologi în sistemul public de sănătate.

Când vorbim de managementul cancerului, este obligatoriu să discutăm de numărul medicilor oncologi din sistemul public de sănătate.

Pacientul oncologic NU trebuie să fie nevoit să aștepte la cozi în spitale sau la cabinete, din cauza faptului că un medic oncolog trebuie să consulte și să îngrijească un număr foarte mare de pacienți oncologici," transmite medicul.

Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană: "Avem nevoie de screening și depistare precoce"

"Medicii oncologi sunt puțini în comparație cu numărul foarte mare de cazuri de cancer și complexitatea formelor, unele foarte grave.

Din nefericire de foarte multe ori în România, cancerul este depistat destul de târziu.

Avem nevoie de screening și depistare precoce, este nevoie de medici oncologi suficienți în raport cu numărul de persoane diagnosticate sau aflate în tratament oncologic.

Și bineînțeles, să nu uităm de importanța tumor board-ului care este esențial în managementul eficient al cancerului.  Oncologia astăzi înseamnă și o abordare multidisciplinară în funcție de specificul fiecărui diagnostic oncologic.

Medicii oncologi trebuie sprijiniți, NU trebuie să ajungă la suprasolicitare și burnout.

Colegiul Medicilor din Municipiul București este alături de medicii oncologi care sunt implicați și îngrijesc profesionist pacienții cu cancer și susține activitatea asociațiilor de pacienți implicate în oncologie.

Este nevoie de medici din specialitatea de oncologie medicală, este nevoie de o societate civilă care să sprijine pacienții cu afecțiuni oncologice," transmite Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel