Colegiul Medicilor își alege azi președintele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
medicii-de-familie
medicii-de-familie

Reprezentanții medicilor din România își aleg astăzi președintele. Pentru șefia Colegiului Medicilor candidează actualul președinte, Vasile Astărăstoae, un fost președinte, Mircea Cinteză, și actualul vicepreședinte, Gheorghe Borcean.

Colegiile județene și-au ales reprezentanții care la rândul lor, prin vot secret, vor stabili conducerea CMR. Profesorul Mircea Cinteză a fost primul președinte al CMR, în perioada în care această instituție a beneficiat de cea mai mare putere și influență în sistemul sanitar. Recent, prof. Cinteză a demisionat din Senat, pentru a evita incompatibilitatea de funcții. Prof. Astărăstoae se află în centrul unui scandal declanșat de DNA, legat de proiectele europene de la Universitatea din Iași. În discursul său la final de mandat, a atacat Puterea pentru derapajele democratice, inclusiv folosirea instituțiilor statului în jocul politic.

Prof. Cinteză se bucură de sprijinul filialei din București, cea mai numeroasă din țară, și are ca atu-uri accesul la canalele media, prin care poate susține proiectele CMR, ca și lipsa altor implicări administrative.

Prof. Borcean a activat într-o funcție de mare răspundere, respectiv judecarea litigiilor profesionale, fiind apreciat de membrii CMR, dar activează în Caransebeș, având de optat între spital și reprezentarea organizației, în Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel