Colectiv. Ducu Bertzi: "De aici nu mai scapi". Ce se întâmplă în cluburi - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Peste 60 de persoane și-au pierdut viața după ce la clubul bucureștean Colectiv a izbucnit un incendiu. Într-un interviu acordat DC News , marele artist Ducu Bertzi a povestit despre un alt eveniment neplăcut care a creat haos printre spectatori.  

În iunie '85, Cenaclul lui Păunescu a fost interzis, după ce o furtună violentă a făcut să se întrerupă curentul, moment ce a produs panică printre oameni. Era spectacolul cu numărul 1.615 al Cenaclului condus de Adrian Păunescu.

„O furtună de vară (...) Nu s-a ţinut cont de avertizări, şi atunci erau. Nu s-a ţinut cont să oprim. Păunescu spunea să mai facem, întreba şi publicul. Publicul spunea rămânem, continuăm. O furtună îngrozitoare, ploaie cu vânt. A căzut tot. Şi instalaţia. Nu mai aveai lumini să le pui către public. Pe această nebunie, pe una din scările de ieşire – erau două – (...) pe una din ele erau oameni care stăteau, se fereau de ploaie, alţii au venit peste ei. (...) Pe una din scări nu s-a întâmplat nimic", a povestit Ducu Bertzi.

„Sunt tragedii care te marchează. Lasă oameni nenorociţi", a spus Ducu Bertzi. „Şi într-un caz şi în altul (n.r. referindu-se la Colectiv), n-ar trebui să se întâmple", a adăugat artistul.

De asemenea, a spus că „senzaţia asta că de aici nu mai scapi, de multe ori, am avut-o în cluburi". „Tu eşti pe scenă, n-ai pe unde să ieşi", a zis Ducu Bertzi, care a punctat că este nedrept „ca oamenii care vin să se bucure de un act artistic să sufere de astfel de nenorociri".

[citeste si]

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Amintim că, în octombrie 2015, în Colectiv, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate și rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel