Colaborare româno-spaniolă pentru informare corectă
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Excelența Sa, George Bologan, ambasadorul României în Spania, a avut recent o întrevedere cu președintele agenției de presă spaniole EFE Gabriela Cañas.

„Rolul important pe care îl au jurnaliștii în zilele noastre, în informarea corectă și continuă a societății, îndeosebi în actualul context global complex marcat de afluxul de știri false cu efecte asupra dezinformării și a manipulării a constituit principala temă a întrevederii ambasadorului George Bologan cu președintele agenției de presă spaniole EFE Gabriela Cañas.

„Astăzi #comunicarea este importantă pentru umanizarea societății și pentru ca oamenii să își poată lua informația necesară pentru proiectarea zilei de mâine, iar jurnaliștii, prin #devotament și #responsabilitate, pot contribui la construirea unui climat de încredere în rândul cetățenilor, precum și la identificarea de soluții la problemele comunității”, a declarat ambasadorul României în Regatul Spaniei.

Consolidarea unei conștiințe europene

Șeful misiunii diplomatice a punctat, totodată, importanța consolidării spiritului #european și a formării unei conștiințe europene, „#UE fiind cel mai valoros proiect politic și uman al vremurilor noastre care ne-a învățat să interpretăm Oda bucuriei în locul zgomotului armelor, a prejudecăților și a ranchiunei naționaliste care au provocat deseori războaie”.

Cu prilejul acestei reuniuni, ambasadorul George Bologan a subliniat contribuția deosebit de importantă pe care o are #comunitatea românească la dezvoltarea societății spaniole, inclusiv numărul în creștere a întreprinzătorilor români care decid să investească pe plan local. De asemenea, a prezentat principalele evenimente de pe agenda bilaterală prevăzute pentru perioada imediat următoare, cu accent pe elementele de continuitate și noutate care vor consolida relația privilegiată dintre #România și #Spania.” Arată un comunicat al Ambasadei României la Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel