Nu aruncați...
... apa în care ați fiert orezul sau cartofii (dacă ați avut grijă să-l fierbeți într-un vas foarte curat): această apă o puteți folosi la scrobirea rufelor;
... coaja de portocală: înainte de a decoji portocala, radeți stratul portocaliu de la suprafață; coaja rasă introduceți-o într-un borcănel curat, presați-o apoi cu o linguriță și acoperiți-o cu un strat de zahăr: o veți putea folosi foarte bine pentru aromarea dulciurilor. Chiar dacă nu aveți timp să radeți portocala înainte de folosire, nu aruncați coaja. Îndepărtați-i pielița albă din interior și tăiați-o în mici romburi sau pătrățele. Lăsați-o să se usuce. Când pregătiți griș sau orez cu lapte, adăugați la fiert și puțină coajă de portocală. Gustul lui va fi mai plăcut, mai aromat. Dar atenție! Nu toate cojile de portocale sunt bune pentru consum. Este bine să întrebați înainte, la magazin, dacă pot fi consumate.
Spălându-vă dinții cu coajă de portocală uscată și pisată mărunt-mărunt, până se preface într-o pulbere grosieră, îi păstrați albi și strălucitori.
Dacă în casa dumneavoastră miroase a tutun, aruncați pe o tablă încinsă până la incandescență câteva bucăți de coajă de portocală. Izul neplăcut va dispărea.
Cojile de portocale, uscate și tăiate în șuvițe înguste, pot fi folosite pentru preparare unui eficient ceai digestiv.
... cojile de cartofi: ele își află un rost activ în curățarea de tartru a vaselor în care fierbeți permanent apă; umpleți vasul cu apă în care ați adăugat una-două cești de oțet. Lăsați să dea apa în clocot, goliți vasul și curățați-l cu o perie de sârmă. O parte din crusta minerală se va desprinde. Introduceți apoi în vas apa și cojile de cartofi, lăsați să dea în clocot de câteva ori. Ultimele depuneri de săruri se vor desprinde cu ușurință, atunci când veți folosi din nou buretele de sârmă.
... ziarele vechi, hârtia de ambalaj: din ele puteți confecționa pungi pentru resturile menajere pe care le țineți acoperite cu un capac etanș, în găleata de gunoi din bucătărie. De două ori pe zi sau cel puțin sera fiecărei zile aruncați pungile la gunoi. Astfel, coșul va fi mai ușor de întreținut și scăpați și de mirosurile neplăcute.
[citeste si]
... frunzele de sfeclă tânără: ele pot constitui o salată gustoasă, bogată în vitamine. După ce le-ați spălat în mai multe ape, puneți-le la fiert în apă ușor sărată. După ce au fiert și s-au frăgezit, stoarceți-le într-un șervețel, tăiați-le în șuvițe foarte subțiri și serviți-le stropite cu unt topit sau cu un sos alb, condimentat sau acrișor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Ce este „Slow living”-ul și cum poate redefini calitatea vieții în era modernă
- Rabla Clasic și Rabla Plus. Neculaescu (AFM): Banii pentru mașini clasice, în scădere / Cât primești dacă îți cumperi o mașină electrică
- Traian Băsescu - Marian Vanghelie, ceartă în direct! ”Vedeți ce spuneți că eu am înregistrări”/ ”O să iasă la lumină”. Fostul președinte a închis telefonul
- Firmele chineze se retrag "în subteran" în privința plăților către Rusia. Băncile nu mai au încredere - Reuters
- Când vor scădea prețurile locuințelor din România și marea modificare din Noua Casă. Nancu (FNGCIMM) vine cu o veste excelentă