Coita îl DEMONTEAZĂ pe Cataramă cu masca de protecție: Propagă FAKE NEWS
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Facebook / Alexandru Ion Coita
Foto Facebook / Alexandru Ion Coita
Președintele Partidului Republican, Alexandru Ion Coita, l-a atacat pe Viorel Cataramă privind controversata afirmație a liderului Dreptei Liberale despre masca de protecție. 

Alexandru Ion Coita, președintele Partidului Republican din România, a transmis printr-o postare pe Facebook câteva cuvinte dure la adresa lui Viorel Cataramă.

„După 4 luni de pandemie, Viorel Cataramă arată că nu a înțeles nici măcar principiile de bază ale luptei cu această boală! Îl rog să retracteze informația eronată privind rolul măștii de protecție”, a afirmat Coita la începutul mesajului.

Alex Coita a precizat că îl respectă pe Viorel Cataramă ca vechi liberal dar, „din păcate pentru unii, mai am și obiceiul să citesc și să mă informez. Așa că pot spune că domnul Catarama propagă FAKE NEWS atunci când spune că masca te protejează pe tine, nu pe cel de lângă tine!”.

„NU, DOMNULE CATARAMĂ! O serie de studii științifice, cum ar fi cel publicat în cea mai prestigioasă revista medicală din SUA - The Lancet - la 1 iunie arată că MASCA PROTEJEAZĂ ÎN PRIMUL RÂND PE CEI DIN JURUL NOSTRU. De aceea, ideea de a purta mască este în primul rând pentru a nu răspândi noi boala, nu pentru a ne proteja pe noi. Domnul Cataramă crede că e o opțiune personală dacă ne protejăm sau nu, dar dovezile științifice arată că e o obligație și o responsabilitate față de cei din jur!”, a continuat președintele Partidului Republican din România.

Coita le-a cerut urmăritorilor săi să țină cont de un scenariu. 

Puneți-vă următoarea întrebare. Dacă EU, 39 de ani, aș fi purtător COVID asimptomatic, mă duc la magazin fără mască, mă apropii de o doamnă de 80 de ani cu comorbodități, am un dialog cu dumneaei și din particulele de salivă se transmite boala, doamna respectivă se îmbolnăvește de COVID și moare. Se poate spune că faptul că EU nu am purtat mască a omorât un om! Da, șansele sunt mici, dar eu unul nu vreau să expun pe nimeni la un risc inutil.

„Masca este ca centura de siguranță: un deranj pe moment, dar care poate salva vieți. Purtați mască, oameni buni!”, a încheiat Alex Coita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel