Codul rutier se schimbă. Ce sancțiuni riști dacă ai mașină înmatriculată în străinătate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
politie
politie

Codul rutier se schimbă din nou. Astfel, autovehiculele înmatriculate în alte state vor putea circula pe teritoriul României doar pentru 90 zile într-un an, termen calculat începând de la emiterea actului de vânzare-cumpărare al maşinii, potrivit unui proiect de lege promovat de Guvern.

Proprietarii de maşini care vor depăşi acest termen vor fi sancţionaţi cu amenzi pornind de la 560 de lei şi cu reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Potrivit șefului Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, comisarul şef Lucian Diniţă,  în România circulă în prezent aproximativ 19.800 maşini înmatriculate în Bulgaria, dintr-un total de peste 45.000 autovehicule înregistrate în alte state, incluzând Italia, Spania, Marea Britanie.  Decizia a fost luată pentru a evita cazurile în care, prin înmatricularea maşinilor în alte state, este evitată plata în România a taxei de înmatriculare.

De asemenea, vor apărea şi alte modificări ale legislaţiei rutiere actuale:

-  dispar subcategoriile de tipul B1, de exemplu, toate devenind categorii de sine stătătoare.

-  posesorii de mopede, de motociclete tip A1 sau A2, precum şi de tricicluri cu o anumită putere a motorului vor fi nevoiţi să obţină permis de conducere, din ianuarie 2013.

 -  posesorii de carnet auto din categoriile C şi D trebuie să îşi reînnoiască permisul o dată la 5 ani, spre deosebire de perioada actuală, de 10 ani. La fiecare reînnoire a permisului, la toate categoriile, va fi nevoie de examen medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel