"Codul Penal, adoptat la miezul nopții, când bântuie strigoii"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Un lider PDL subliniază că susține toate declarațiile colegilor de partid cu privire la supeimunitatea oferită prin schimbarea Codului Penal. Ioan Oltean a declarat că este o "rușine națională" și "fără predecent" măsura prin care cei care fură milioane de euro pot fi sancționați, în cazul în care vor fi prinși, cu o amendă. 

Ioan Oltean a declarat, vineri, că subscrie "fără rezerve" la tot ce s-a spus despre modificările aduse Codului Penal, la toate observaţiile făcute şi de către liderii PDL, şi de către societatea civilă, şi de către cancelariile europene.

El a adăugat: "Cei care fură cu sutele de mii şi milioanele de euro ajung fie să nu fie sancţionaţi, fie să fie sancţionaţi cu amendă. Dacă furi 500.000 de euro, eşti prins şi restitui banii, aşa spune la lege, eşti sancţionat cu o amendă. Dacă ai norocul să nu te prindă furând 24 de miliarde de lei, eşti bine-mersi, eşti om cinstit. Dacă te prinde, restitui banii, îţi dă o amendă şi eşti bine-mersi", scrie Mediafax.

"Fără precedent o asemenea măsură" și o "rușine națională", a etichetat Ioan Oltean situația din Parlament. Vicepreședintele PDL a adăugat: "La miezul nopţii, pe ascuns, fără presă, fără opoziţie. Atunci doar când umblă spiritele negre, când strigoii bântuie lumea politică şi bântuie puterea, atunci oamenii aceştia s-au adunat în jurul mesei, sub influenţa spiritelor rele, pentru a modifica această lege".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel