Codul galben de ninsori și viscol a intrat în vigoare. Vezi zonele afectate
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Meteorologii au emis un Cod galben de ninsoare valabil pentru 22 de județe și Capitală, din sudul și sud-estul țării. De vineri, ANM a emis un alt cod de ninsori și viscol pentru  Moldova, centrul şi estul Munteniei, Dobrogea şi în zona Carpaţilor Orientali.

Începând din seara zilei de joi, în sudul şi sud-estul ţării vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local peste 25 l/mp, predominant sub formă de ploaie în jumătatea de sud a Munteniei şi în Dobrogea, mixte în primele ore şi apoi ninsoare în sudul Banatului, Oltenia şi nordul Munteniei. Pe arii restrânse se va semnala polei.

Vineri, vremea va fi rece în cele mai multe regiuni. Conform atenţionării cod galben în vigoare, norii şi precipitaţiile domină în continuare aspectul zilei, astfel că în jumătatea nordică a ţării vorbim despre ninsori, mai abundente în Moldova şi în Carpaţii Orientali.

În toate aceste regiuni, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h.

În judeţele din jumătatea de sud a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi a Munţilor Bucegi va ninge, vântul va depăşi la rafală 70 km/h şi va fi viscol cu precădere în a doua parte a nopţii de joi spre vineri.

Pe parcursul zilei de vineri va ninge viscolit în Moldova, centrul şi estul Munteniei, Dobrogea şi în zona Carpaţilor Orientali. În Delta Dunării şi pe litoral, în primele ore vor mai fi precipitaţii mixte şi izolat polei. Viteza vântului la rafală va depăşi 60...70 km/h îndeosebi în sud-estul ţării.

 În Banat precipitaţiile vor fi mixte, iar în Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea predomină ploile şi se menţin condiţiile de polei. Vântul suflă în rafale în estul şi în sudul ţării şi viscoleşte ninsoarea în Moldova. Temperaturile maxime se apropie de mediile climatologice, cu valori între minus 6 şi 4 grade cu plus.

 În Bucureşti, se răceşte simţitor şi continuă să plouă cel puţin în prima parte a zilei. Vântul suflă puternic, mai ales spre seară, iar la amiază nu vor fi mai mult de 2..3 grade cu plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel