Codul de etică a nativilor americani pentru un trai armonios
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Elena Olesik/ Pexels
Fotografie de la Elena Olesik/ Pexels
Cultura nativilor americani este extrem de spirituală și pune mare accent pe respectarea Mamei Pământ, Tatălui Ceresc, Bunicul Soare și Bunica Lună ca toate ființele vii și nevii.

Este foarte ușor să trăim armonios cu bucurie dacă am vrea, iar acest lucru îl putem învăța de la un mare popor aproape dispărut. Nativii americani au putut trăi armonios unii cu alții, în simbioză perfectă cu natura, grație codului lor etic, care ar trebui să fie un lecție pentru toate popoarele pământului, potrivit Salutecobio.

Cele mai importante 20 de reguli ale codului de etică nativ american

1. Roagă-te singur. Roagă-te des. Marele Duh te va asculta doar dacă vei vorbi.


2. Fii tolerant cu cei care se pierd în calea lor. Ignoranța, îngâmfarea, mânia, gelozia și lăcomia au ca rezultat un suflet pierdut. Roagă-te ca ei să poată găsi calea.

3. Caută-te pe tine însuți, fii tu însuți. Nu permite altora să creeze calea pentru tine. Este calea ta și numai a ta. Alții pot merge cu tine, dar nimeni nu poate merge pentru tine.


4. Tratează oaspeții din casa ta cu mare atenție. Serviți-le cea mai bună mâncare și oferiți-le cel mai bun pat și tratați-i cu respect și onoare.

5. Nu lua ceea ce nu este al tău, nici de la o persoană, o comunitate. Dacă nu a fost câștigat sau dat înseamnă că nu este al tău.


6. Respectă tot ce este pe pământ fie că este o persoană sau o plantă.


7. Respectă gândurile, dorințele și cuvintele celorlalți. Nu-l întrerupe niciodată pe altul, nu-l batjocori, nu-l imita cu batjocură.

8. Nu vorbi de rău pe alții. Energia negativă pe care o pui în univers se va înmulți atunci când se va întoarce la tine.

9. Toată lumea face greșeli și toate greșelile pot fi iertate.


10. Gândurile rele provoacă boli ale minții, corpului și spiritului. Practicați optimismul.

11. Natura nu este pentru noi, ci o parte din noi. Face parte din familia voastră pământească.


12. Copiii sunt semințele viitorului nostru. Plantați dragoste în inimile lor. 


13. Evitați să răniți inimile celorlalți. Otrava suferinței provocată se va întoarce la tine.

14. Fii mereu sincer. 


15. Rămâneți echilibrat. Sinele tău mental, spiritual, emoțional și fizic, toate aceste părți trebuie să fie la fel de puternice și sănătoase. Antrenează corpul și întărește mintea. Deveniți bogat în spirit pentru a vindeca suferințele emoționale.

16. Ia decizii conștiente despre cum vei fi și cum vei reacționa. Fii responsabil pentru acțiunile tale.


17. Respectați intimitatea și spațiul personal al celorlalți. Nu atingeți proprietățile personale ale altora, în special cele sacre și religioase. Acest lucru este interzis.

18. Fii mai întâi credincios ție. Nu poți să-i hrănești și să-i ajuți pe alții dacă nu te poți hrăni și te ajuta pe tine însuți mai întâi.


19. Respectați alte credințe religioase. 


20. Împărtășește-ți norocul cu ceilalți. Participă la caritate.

Citește și...

5 moduri inteligente de a te comporta cu oamenii care nu-ți plac

Există situații în care nu poți scăpa de acei oameni care nu-ți plac. Fie că sunt colegi de clasă, colegi de muncă sau chiar un membru al familiei tale. Sunt momente când trebuie să îi înfrunți chiar dacă nu ai chef.

Ce să faci în aceste cazuri? 

Sunt oameni care preferă să evite interacțiunea cu oameni la care nu le pasă. Dar acest lucru nu este întotdeauna benefic și poate genera conflicte în spațiul în care coexistă ambele tabere.

Nu îi privi în ochi


A avea o relație cât mai plăcută cu cei care nu-ți plac nu înseamnă că trebuie să te forțezi. Comunicarea nu trebuie să fie însoțită de toate manierele pe care le-ați folosi cu cineva care vă place, cum ar fi să priviți persoana în ochi. Pur și simplu, încearcă să nu faci multe contacte și atunci când este esențial să vorbești cu el fă-o, dar fără aroganță.

Nu te forța să fii drăguț

Acest lucru te va ”otrăvi” pe tine și dacă nu ești obișnuit să joci teatru s-ar putea să îți eșueze încercarea în defavoarea ta. Ar trebui să știi că cel mai bun mod de a trata cu oamenii care nu-ți plac cu adevărat este să fii natural. Nu exagera cu simpatia ”ca să nu observe”. Ei bine, adevărul este că atunci când simpatia este falsă vezi multe și e și mai rău. Fii specific, nu da mai multe informații decât ai nevoie pentru a transmite și închei dialogul cât mai curând posibil....CITEȘTE MAI MULT AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel