Codrin Ștefănescu: Ambasadele sunt OBRAZNICE, atât cât le permite țara să fie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu este de părere că ambasadele mai multor țări UE din România continuă să "fie obraznice" pentru că România le permite. 

Secretarul adjunct al PSD spune că țara trebuie să fie condusă de patrioți care să oprească Ambasadele să se mai implice în politica internă a României. 

"Ambasadele sunt obraznice într-o țară cât le permite țara aceea să fie. Sunt niște articole internaționale care spun că nu ai voie să te bagi în politica internă a unei țări. Dacă îi lași și nu iei poziție... Dacă am un președinte care spune că toate aceste declarații ale oamenilor din sistem, foști adjuncți ai lui Coldea, șeful SRI Alba, dacă toate aceste mizerii sunt doar de cancan, ce să facă ambasadele atunci? În țară ne trebuie patrioți care să conducă instituții. Ne trebuie patrioți care să spună: Gata, stop. Ai fost obraznic? Ia du-te domle' la tine în țară. Trimite pe altcineva. Am dat un exemplu. Ne trebuie patrioți care să țină cu românii de aici. Noi avem niște aberații și niște anomalii cumplite," a spus Codrin Ștefănescu la DCNews Live. 

Mesajul ambasadelor

Reamintim că în ultimele luni, ambasadele mai multor țări europene au emis comunicate de presă în care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modificarea legilor justiției. 

În luna decembrie, ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Olandei și Suediei au solicitat într-un comunicat, ca factorii implicați în proiectul de reformă a justiției să evite orice acțiune care ar putea duce la slăbirea independenței sistemului judiciar și să ceară avizul Comisiei de la Veneția.

„Noi, reprezentanți ai țărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenența la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune și în special pe statul de drept. Recunoaștem că România a făcut, în ultimul deceniu, progrese semnificative în ceea ce privește construirea unui parcurs și aplicarea unor reforme credibile în domeniul justiției. Cu toate acestea, convingerea noastră este că legile adoptate recent privind reforma justiției, în forma lor actuală, precum și recentele amendamente propuse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, riscă să pună în pericol aceste progrese”, se arăta în comunicatul comun al ambasadelor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Olandei și Suediei în România.

Vezi declarația completă: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel