UPDATE - ANM a anunţat că se trece la COD PORTOCALIU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
ANM a emis o avertizare COD ROŞU de vânt în România. Rafalele vor trece de 150km/h. 

UPDATE: Pentru judeţul Neamţ rămâne în vigoare Codul Portocaliu până la ora 5:00, însă aceeaşi avertizare a fost extinsă acum şi pentru judeţul Suceava, anunţă ANM. Asta înseamnă că vitezele vântului s-au mai domolit la altitudini mari în judeţul Suceava, până la 130-135 km/h. 

UPDATE: ANM a prelungit CODUL ROŞU din Suceava până la ora 23:00, deşi iniţial era anunţat doar până la ora 21:00. Amintim că se vor semnala rafale de vânt cu viteze de peste 145-150 km/h. 

COD ROŞU a fost emis de ANM şi pentru alte trei judeţe, tot până la ora 23:00. Este vorba despre Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, unde la altitudini mai mari de 1800 m se vor semnala rafale de vânt de peste 145-150 km/h. 

De asemenea, de la ora 21:45 a intrat în vigoare un COD PORTOCALIU de vânt puternic în judeţul Botoşani, unde se prognozează rafale de 90-100 km/h. Codul este valabil până la ora 2:00. 

- ştirea iniţială - 

Conform ANM, CODUL ROŞU a fost emis în judeţul Suceava, unde la altitudini mai mari de 1800 m se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 145...150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilitații. Avertizarea este valabilă până la ora 21:00. 

În judeţul Neamţ este în vigoare până la ora 23:00 un COD PORTOCALIU de vânt.

COD GALBEN DE POLEI în mai multe judeţe 

În judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj, ANM a emis un cod galben de burniţă, care va favoriza depunerea poleiului. 

CITEŞTE ŞI Burniţă şi pericol de polei pe şosele. Avertizare pentru şoferi

Prognoză meteo 17 ianuarie - 14 februarie. ANM, informaţii actualizate

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și estice, dar fi ușor mai coborâte la munte, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, dar și în general excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acestă perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte local. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel