COD ROŞU de inundaţii. 66 de persoane au murit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ploile torenţiale care au căzut în Mozambic au făcut deja 66 de morţi şi câteva mii de strămutaţi, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor locale, care au plasat acest stat african în stare de alertă, în aşteptarea sosirii apropiate a ciclonului Idai, informează AFP.

Cel puţin 66 de persoane au fost ucise de inundaţiile produse în centrul şi nordul ţării, iar mii de persoane au fost strămutate, a anunţat marţi seară purtătorul de cuvânt al guvernului mozambican, Ana Camoana, la încheierea unei şedinţe a Consiliului de miniştri.

Precedentul bilanţ anunţase 10 victime.

Aproape 6.000 de locuinţe au fost distruse, peste 140.000 persoane sunt sinistrate şi peste 100.000 de hectare cu recolte au fost inundate, a adăugat Ana Camoana.

"Guvernul a plasat ţara sub cod roşu de alertă din cauza continuării precipitaţiilor şi sosirii ciclonului tropical Idai, ce ar trebui să atingă teritoriul nostru joi sau vineri", a precizat ea.

De asemenea, autorităţile au ordonat evacuarea zonelor de coastă susceptibile de a fi afectate de sosirea acestui ciclon.

"Şaisprezece centre au fost deschise în provinciile Zambeze şi Tete pentru a primi în regim de urgenţă persoanele strămutate", a adăugat aceeaşi purtătoare de cuvânt.

Mozambic, una dintre cele mai sărace ţări din lume, este afectată cu regularitate de trecerea cicloanelor tropicale, care provoacă inundaţii masive.

Viiturile şi inundaţiile au făcut 800 de victime în anul 2000 şi peste 100 de victime în 2015.

De asemenea, inundaţiile au provocat în ultimele zile 30 de decese şi au lăsat fără adăposturi peste 230.000 de persoane în partea sudică din Malawi, ţară cu care Mozambic se învecinează la vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel