COD ROȘU 2 august 2021. UPDATE: Toate zonele vizate
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 02 aug 2021, 16:43
WhatsApp
foto ilustrativ Pixabay/ Alertă meteo pentru București
foto ilustrativ Pixabay/ Alertă meteo pentru București
ANM a emis, luni, două avertizări nowcasting Cod roșu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 2 august, două avertizări nowcasting Cod roșu de ploi torențiale și vijelii puternice, care vizează localități din trei județe.

Prima alertă vizează, până la ora 17.15, Nicorești, Buciumeni și Poiana din județul Galaţi și Mărășești, Panciu, Odobești, Vidra, Păunești, Țifești, Bolotești, Cotești, Garoafa, Jariștea, Movilița, Străoane, Pufești, Mera, Vârteșcoiu, Fitionești, Golești, Gura Caliței, Poiana Cristei, Cârligele, Câmpineanca, Reghiu, Andreiașu de Jos și Broșteni din județul Vrancea.

Se vor semnala vijelii puternice cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse ce vor cumula peste 25...35 l/mp.

Localitățile Popricani, Șipote, Vlădeni, Victoria, Probota, Țigănăși, Rediu, Trifești, Gropnița, Movileni și Roșcani din județul Iaşi sunt, de asemenea, vizate de Cod roșu până la ora 16.50.

Se anunță vijelie puternică cu rafale de peste 100...120 km/h, grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse ce vor cumula peste 25...35 l/mp.

UPDATE: Avertizare nowcasting Cod roșu și în Botoșani

Meteorologii au emis noi avertizări nowcasting Cod roșu de furtuni puternice pentru mai multe localități din județul Botoșani.

Până la ora 18.00, în Trușești, Gorbănești, Dângeni, Unțeni, Dobârceni, Mihălășeni, Hănești și Ripiceni din județul Botoşani se anunță vijelie puternică cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse ce vor cumula peste 35 l/mp.

Localitățile Ungureni, Coțușca, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Avrămeni, George Enescu, Manoleasa, Vlăsinești, Mileanca, Unțeni, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Nicșeni, Corlăteni, Cordăreni, Viișoara, Hănești, Săveni, Mitoc, Dimăcheni și Adășeni din același județ sunt sub alertă meteo până la ora 17.30.

Se vor semnala vijelie puternică cu rafale de peste 90...100 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse ce vor cumula peste 35 l/mp.

Vremea, la extreme în România

Vremea este la extreme în România, împărțind țara în două, pe de-o parte fiind regiuni cu ploi și furtuni, pe de alta zone întregi afectate de caniculă. 

„Astăzi va fi o zi caniculară în Capitală, ne așteptăm la valori în general de la 38 până la 40 de grade Celsius. Vom vedea cum vor evolua lucrurile pe parcursul acestei zile, cert este că ieri a fost una dintre cele mai călduroase zile până în prezent, am înregistrat 41 de grade la Calafat, 38 de grade la București, Filaret. Temperatura resimțită a fost una deosebit de ridicată, cu valori de la 40 până la 44 de grade la Zimnicea și în același timp indicele temperatură umezeală a depășit pragul critic, înregistrând valori de 83 - 84 de unități în partea de est, sud-est a țării. Așadar, și astăzi o zi foarte caldă, caniculară, cu disconfort termin deosebit de accentuat. Mâine și în următoarele 3 zile, în partea de sud a țării, sud-est, vom vorbi de valori care să atingă la nivel local 35 - 36 de grade. Cu siguranță și săptămâna viitoare este posibil să discutăm, mai ales în jumătatea de sud a țării, de valori de temperaturi peste mediile săptămânii, așa cum arată informațiile la acest moment”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Digi 24. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?