COD ROȘU, 18 iunie. INHGA, anunț important - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Hidrologii din cadrul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis, joi dimineața, un cod roșu de inundații.

Conform INHGA, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Caraș - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Caraș – Severin.

Hidrologii spun că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice Caraș – bazin superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu și inferior.

Avertizarea este valabilă până la ora 14.00.

UPDATE:

INHGA a emis o avertizare privind creșterea cotelor de inundație și pericol pe aproape toate râurile și bazinele hidrografice din țară, fiind în vigoare 39 de avertizări cod galben, 27 de cod portocaliu și două cod roșu de inundații.

Potrivit INHGA, râuri din județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureș, Sibiu, Alba, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomița, Buzău, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași, Vaslui, Galați, Botoșani, Constanța și Tulcea sunt sub cod galben până vineri la miezul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel