Data publicării:
COD PORTOCALIU de ninsori și viscol în nouă judeţe
Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, luni dimineața, avertizarea de fenomene periculoase. Nouă județe se află sub Cod portocaliu, în timp ce Bucureștiul și 15 județe se află sub Cod galben.
În intervalul menţionat 29 decembrie, ora 6,00-29 decembrie, ora 18,00, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, în zona de munte a judeţului Prahova, precum şi în judeţul Tulcea, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25...30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.
COD GALBEN
În intervalul menţionat în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali va ninge viscolit. În Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte în primele ore ale intervalului şi izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. În aceste regiuni viteza vântului la rafală va depăşi 55 – 65 km/h.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Citește și: COD ROȘU de VISCOL - avertismentul lansat de Ion Sandu, directorul ANM
Circulaţia rutieră este întreruptă pe patru tronsoane de drumuri naţionale, din Buzău, Brăila, Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, informează Centrul Infotrafic.
Întreruperea circulaţiei a fost dispusă pe: DN22 Râmnicu Sărat - Brăila, DN2N Bogza - Caiata - Dumbrăveni (judeţul Vrancea), DN23B Măicăneşti - Ciorăşti (Vrancea) şi DN24D Tuluceşti - Vârlezi (Galaţi).
Din acelaşi motiv, circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este restricţionată pe DN2B Buzău - limita cu judeţul Brăila şi pe DN2C Costeşti - limita cu judeţul Ialomiţa (tot judeţul Buzău).
Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News