Cod portocaliu de inundații până la miezul nopții. Care sunt zonele vizate
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu de inundații, care vizează bazinele hidrografice Tazlău și Trotuș, respectiv de Cod galben, care vizează trei județe. 

Hidrologii au instituit sâmbătă Codul portocaliu de inundații pe râuri din bazinele hidrografice Tazlău și Trotuș, în județele: Bacău, Neamț, Harghita și Covasna, avertizarea fiind valabilă până sâmbătă la ora 24:00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Tazlău, Trotuș - afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Asău - amonte confluență cu râul Tazlău; în județele: Bacău, Neamț, Harghita și Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Oituz - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Ferăstrău, Cașin - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Halos, Tazlău - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Scorțeni, avertizează sursa citată.

Cod galben pentru județele Prahova, Dâmbovița și Ilfov

De asemenea, până la miezul nopții, hidrologii au emis avertizare Cod galben care vizează județul Prahova.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinul hidrografic Teleajen, afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Prahova.

Tot până la ora 24.00, este emis Cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița  - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Târgoviște-amonte S.H. Siliștea Snagovului (județele: Dâmbovița, Prahova și Ilfov), Prahova - afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Doftana - amonte confluență cu râul Teleajen (județul Prahova).

Citește și: Temperaturi extreme la alegeri. Românii trebuie să-și ia apă cu ei la urne

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel