Cod Galben în 17 județe. ANM, prognoza meteo de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ANM/ Cod Galben
foto ANM/ Cod Galben
ANM a emis Cod Galben de averse, descărcări electrice, grindină. 

Astăzi, 1 iunie, până la ora 23:00, este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată. 

”În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp” anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

Meteorologii mai notează ”Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor”. 

Vremea în Capitală

”Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade” anunță ANM pentru București. 

Vremea în iunie

Mihai Huştiu, meteorolog ANM, a spus, într-un interviu pentru DC NEWS, cum va fi vremea în minivacanţa de Rusalii, dar şi în luna iunie.

"Săptămâna aceasta vom avea în continuare instabilitate, probabil vom emite în fiecare zi avertizări privind instabilitatea, dar nu mai este instabilitate generalizată în toată ţara. Dacă este să luăm pe zile, spre minivacanţă, ploi în restrângere. Pe 1 iunie, spre zona de munte să mai fie instabilitate mai pronunţată, prin vest, centru şi nord, dar mai puţine ploi. Pe 2 iunie, instabilitatea se accentuează din nou, vine un val de aer rece dinspre nordul Europei şi atunci apare instabilitatea, mai ales pe jumătate de nord. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel