Cod galben de vânt și ceață. Infotrafic: Activitățile în porturile Constanța Nord și Midia, suspendate / UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Diana Vorobeva-Attyakova, de la Pexels
Fotografie creată de Diana Vorobeva-Attyakova, de la Pexels
Zăpada, ceața și vântul puternic afectează traficul auto și maritim. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat, sâmbătă dimineața, că au fost suspendate activitățile în porturile Constanța Nord și Midia.

UPDATE. Trafic restricționat pe A1 Deva-Nădlac 

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, la kilometrul 581, în zona localității Nădlac, județul Arad, la Punctul de trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară, un autoturism a intrat sub un TIR. În urma impactului au rezultat 4 victime, dintre care 3 au decedat, iar una se află în ambulanță, primind îngrijiri medicale, fiind transportată către spital.

Circulația rutieră este restricționată pe prima bandă și cea de urgență ale sensului de mers Deva - Nădlac, desfășurându-se doar pe banda a doua. Se efectuează cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzei și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.", se mai arată pe site-ul Poliției Române.

Au fost suspendate activitățile în porturile Constanța Nord și Midia 

Zăpada, ceața și vântul puternic afectează traficul auto și maritim din România. Sâmbătă dimineață nu sunt șosele blocate, însă au fost suspendate activitățile în porturile Constanța Nord și Midia.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că sâmbătă dimineața nu sunt raportate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice.

În zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul bate puternic, viscolind zăpada. Vzibilitatea este foarte redusă și se acționează cu utilaje de deszăpezire.

De asemenea, este ceață densă, cu vizibilitate sub 50 de metri în județul Bihor, pe DN 1, DN 19, DN 19B, DN 19E și DN 79.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrada A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești – Brașov, carosabilul este doar pe alocuri umed, vizibilitatea este bună și valorile de trafic sunt scăzute.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanța Nord și Midia, transmite Mediafax.

Ceață în sudul țării, vânt puternic în nord-vest. Meteorologii au instituit cod galben

Sâmbătă dimineața este ceață care poate duce la formarea ghețușului în două județe din nord-vestul țării. De asemenea, sunt intensificări ale vântului în mai multe zone din sud și sud-est.

Meteorologii au instituit cod galben de vânt și ceață valabil până la ora 9.00. Specialiștii spun că vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor depăși 55...60 km/h. Sunt vizate județele Dolj, Tulcea și Constanța și zonele joase din județele Gorj și Mehedinți.

În ceea ce privește ceața, aceasta determină reducerea vizibilității sub 200 de metri și va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Ceața afectează în special zonele joase din județele Arad și Bihor, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel