Cod Galben de ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Va apărea și grindina! Zonele vizate
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteo valabile până mâine, la ora 10:00.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 august, ora 10 – 29 august, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă

Zone afectate: Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, sudul Transilvaniei, nordul și estul Munteniei, nord-estul Olteniei, local în Carpații Orientali și Meridionali

În intervalul menționat, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, sudul Transilvaniei, nordul și estul Munteniei, nord-estul Olteniei, local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 50...60 km/h) și vijelii. Izolat vor fi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în celelalte zone.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29 august, ora 23 – 30 august, ora 10

Fenomene vizate: averse torențiale, importante cantitativ

Zone afectate: zona litorală a județului Constanța

În intervalul menționat, în zona litorală a județului Constanța vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 august, ora 23 – 30 august, ora 10

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă

Zone afectate: județul Tulcea și zona continentală a județului Constanța

În intervalul menționat, în județul Tulcea și zona continentală a județului Constanța, vor fi averse și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Vremea 26 august - 8 septembrie

BANAT

În prima zi din interval temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 37 de grade. Pentru perioada 27 – 31 august vremea se va menține călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime de 33...34 de grade. Prima decadă a lunii septembrie va aduce variații termice de la o zi la alta, astfel că media maximelor se va situa între 30 și 33 de grade. Media minimelor termice va fi în jurul a 18 grade în prima săptămână și cu tendință de scădere ușoară până spre 15 grade la finalul intervalului.

Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în jurul zilei de 28 august și în perioada 1 – 3 septembrie.

CRIȘANA

În prima zi din interval valul de căldură se va intensifica, astfel încât media maximelor se va situa în jurul valorii de 36 de grade. Pentru perioada 27 – 31 august vremea se va menține călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime de 32...34 de grade. Prima decadă a lunii septembrie va aduce variații termice de la o zi la alta, astfel că media maximelor se va situa între 30 și 32 de grade. Media minimelor termice va fi în jurul a 18 grade în prima săptămână și cu tendință de scădere ușoară până spre 14 grade la finalul intervalului.

Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în jurul zilei de 28 august și în perioada 1 – 3 septembrie. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel