Urmărește emisiunea live
Vremea: ANM, prognoza meteo. Cod galben de ceață- Lista județelor vizate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cod galben de ceață. Lista județelor vizate / Foto: Pixabay, de Joe
Cod galben de ceață. Lista județelor vizate / Foto: Pixabay, de Joe
ANM a emis două atenţionări nowcasting Cod galben. Vezi în articol care sunt zonele vizate.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţa, două atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru zone din judeţele Harghita, Arad şi Timiş.

Astfel meteorologii anunță că în județele Arad și Timiș va exista ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m, iar izolat sub 50 m.

Zone vizate: - Județul Arad: Arad, Pecica, Lipova, Vladimirescu,Secusigiu, Zăbrani, Ghioroc, Șagu, Semlac, Săvârșin,Fântânele, Bârzava, Livada, Felnac, Iratoșu,Șofronea, Conop, Păuliș, Vărădia de Mureș,Zădăreni, Birchiș, Peregu Mare, Ususău, Bata,Frumușeni, Șiștarovăț; - Județul Timiş: zona joasă. Interval de valabilitate: 26/10/2022 ora 06:15 și  26/10/2022 ora 09:00.

O a doua atenționare este pentru județul Harghita. ANM anunță local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. Zone vizate: - Județul Harghita: zona depresionară. Interval de valabilitate este ziua de 26 octombrie, de la ora 07:30 până la ora 10:00.

Vremea pe 4 săptămâni. ANM anunţă o toamnă blândă, cu temperaturi mai mari decât normalul perioadei

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, precum și în nordul Carpaților Orientali.

Săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

Săptămâna 14.11.2022 – 21.11.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, cu o tendință ușor deficitară, local în regiunile extracarpatice. Vezi mai mult AICI.

Octombrie cu temperaturi de vară. Elena Mateescu, director ANM: Avem o toamnă a extremelor. Temperaturi de până la 28 de grade până la mijlocul săptămânii

Directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, ne spune cât va mai ţine acest episod de toamnă caldă şi când se estimează că vom reveni la valori normale: "Săptămâna 24-31 octombrie ca fi caracterizată de o vreme mai caldă decât de obicei. Debutul săptămânii va fi caracterizat, în special, de temperaturi care, în partea de sud şi sud-est a ţării vor depăşi 27 de grade, posibil local, în extremităţi, chiar 28 de grade Celsius. Iată cu 3 grade peste ceea ce ar înseamna pragul unei zile de vară în ţara noastră, adică 25 de grade.

Vorbim de la mijlocul săptămânii de temperaturi uşor în scădere, dar acestea rămân în continuare apropiate de 24-25 de grade, ceea ce înseamnă că ultima decadă a lunii octombrie va fi sub semnul unei perioade mult mai calde decât ceea ce ar fi normal şi acest lucru pare să rămână de interes şi pentru cel puţin prima jumătate a lunii noiembrie, când ne aşteptăm ca şi săptămâna 31 octombrie - 7 noiembrie şi 7+14 noiembrie să înregistreze acelaşi semnal în ceea ce priveşte regimul de temperaturi medii, cu abateri termice pozitive în cea mai mare parte a ţării şi un semnal pentru deficit de precipitaţii". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel